Składniki:
mąka - 3 łyżki
mleko - 3 łyżki
miód/syrop z agawy - 1 łyżeczka
cynamon - 1/2 łyżeczki
masło do smażenia
Sposób przygotowania:
W miseczce mieszamy mąkę z mlekiem, tak żeby nie było grudek, po chwili dodajemy żółtka, miód/syrop z agawy i cynamon. Mieszamy.
Białka ubijamy na sztywną pianę, dodając szczyptę soli.
Następnie rozgrzewamy patelnię z odrobiną masła.
Białka delikatnie łączymy z masą żółtkową. Najelpiej za pomocą szpatułki.
Z gotowej masy wyjdzie nam około czterech omletów.
Na rozgrzaną patelnię nakładamy za pomocą łyżki naszą masę.
Omlety smażymy z dwóch stron. Jednak należy uważać przy przewracaniu ponieważ są bardzo delikatne.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.