Bezglutenowe i wegańskie tartaletki. Raw.
RebekaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: kakao
Składniki:
Mąka słonecznikowa - 100 g
Suszone morele - 100 g
Sól -
Gorzka czekolada - 150 g
Sposób przygotowania:
Do miski wrzucamy kakao, mąkę słonecznikową, nierozpuszczony olej kokosowy (50g), sól i kawałki moreli. Dokładni mieszamy.
Naczynia na tartaletki wykładamy folią spożywczą. Następnie dokładnie wylepiamy naczynka (spód i brzegi) przygotowaną masą.
Tak przygotowane spody wstawiamy do lodówki na 3-4 h.
Gotowe spody wyjmij z foremek (zwarte spody odchodzą bez problemu).
W rondelku rozpuszczamy 150 g czekolady i 3 łyżki oleju kokosowego. Mieszamy do połączenia się składników.
Gotową czekoladę przelewamy do spodów.
Wierzch każdej tarty dekorujemy dodatkami.
Gotowe tartaletki odkładamy na 1 h do lodówki.
Gotowe :).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.