![Sałatka warstwowa z grillowanym mięsem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-06/2053-photo-main.jpg)
Sałatka warstwowa z grillowanym mięsem
![](/cache/a32x32/files/users/195-avatar-973465060.jpg)
Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Sylwester
Zawiera: mięso, wieprzowina
Składniki:
sałata lodowa - 1 szt.
czerwona cebula - 2 szt.
ogórek zielony - 2 szt.
pomidorki koktajlowe - 30 dag
pieprz do smaku
koper (gałązka) - 1 szt.
oliwa - 2 łyżki
musztarda ostra - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Sałatę myjemy, rwiemy na drobne części. Ogórka i cebulę kroimy w kostkę, pomidora w plastry. Układamy warstwami - sałata, ogórek, cebulką, pomidor i mięsko. Podajemy w ostrym dipem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.