Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicyWafelek2601Profil
Przeglądasz:
Profil
Zobacz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Zobacz:
Polubione

Wafelek2601 Wafelek2601

325

Ilość przepisów dodanych przez użytkownika

176

Ilość polubionych przepisów

65

Ilość komentarzy

Suma zgromadzonych punktów: 33001
Punkty wymienione na nagrody: 32250
Pozycja w rankingu: 21

Ostatnio dodane przepisy:

  • Ślimaczki francuskie z masłem Shea

  • Sałata z fetą z olejem Bio Planete

  • Paprykowo - ketchupowa marynata z oliwą Bio Planete do karkówki

  • Chłodnik z botwinki

  • Biszkopt z czterech jaj

  • Pulpeciki z papryką i porem

  • Sos koperkowy z cebulą

  • Klopsiki z parowaru z pieczarkami i natką

  • Udko w przyprawach z parowaru

  • Prosta sałatka z tuńczykiem

  • Zupa pieczarkowa z mięsem

  • Roladki schabowe z chrzanem i serem wędzonym

  • Sandacz pieczony z pieczarkami

  • Łopatka parowana w przyprawach

  • Mix sałat w sosie greckim

  • Szybka surówka z porem, selerem i marchewką

  • Buraczki z cebulką i papryką czerwoną

  • Czosnkowy pstrąg z pieczarkami

  • Sałatka pieczarkowo-brokułowa

  • Sałatka z wędzoną piersią kurczaka

  • Kapusta z grzybami

  • Sałatka jarzynowa z pieczonym kurczakiem

  • Zupa grochowa z boczkiem i warzywami

  • Parowane kotlety z z koperkiem i słodką papryką

  • Fasolka z grzybami leśnymi

  • Surówka z porem, papryką i ogórkiem

  • Sałatka z serkiem wiejskim

  • Porowa surówka z selerem

  • Czosnkowe masełko ze szczypiorkiem

  • Roladka schabowa z fetą i koperkiem z parowaru

  • Zupa dyniowa z ziemniakami i natką

  • Serowa sałatka z kurkami

  • Lekka surówka z pekinką

  • Zabielana zupa kurkowa

  • Gulasz z indyka w sosie curry

  • Sandacz na ostro

  • Sałatka brokułowa

  • Surówka z porem i dynią

  • Pstrąg z piekarnika z kurkami

  • Kurki w sosie śmietanowym

  • Sałatka śledziowa z koprem

  • Murzynek z serem

  • Pikantna sałatka kukurydziana z szynką

  • Grysikowa z mięsem i warzywami

  • Ogórki kiszone

  • Karczek w sosie musztardowym

  • Klopsiki z kurczaka w sosie grzybowym

  • Sos grzybowo-cebulowy

  • Gulasz mięsno-grzybowy

  • Sałatka z jajkami przepiórczymi

  • Ekspresowa galareta

  • Krem z dyni z natką pietruszki

  • Marynowany kurczak z parowaru

  • Surówka z młodej kapusty kiszonej

  • Placuszki ziemniaczane z pieczarką

  • Cukiniowa zupka z warzywami

  • Chrzanowa pasta z makrelą

  • Sos pomidorowy z czosnkiem i bazylią

  • Surówka z sałaty lodowej i pomidorków

  • Zupa grzybowa z mięsem i warzywami

  • Zapiekanka ziemniaczana z sosem bolognese

  • Sos bolognese

  • Pieczarkowa zupa z koperkiem

  • Szynka w sosie z warzywami

  • Barszcz z warzywami i mięsem

  • Surówka z buraka, cebulki i papryczki

  • Sałatka z parowaru z szynką

  • Mięsko zapiekane z serem i papryką

  • Indycza roladka z serem i pieczarkami

  • Czosnkowa surówka z pekinką

  • Ogórkowa ze śmietaną na indyczku

  • Bitki ze schabu w sosie porowym

  • Surówka marchewkowo-porowa z czosnkiem

  • Zupa fasolowo-warzywna z natką

  • Wieprzowe bitki w sosie koperkowym

  • Sałatka śledziowa z papryką i porem

  • Kurczak grilowany z pieczarkami i cebulą

  • Zupa kalafiorowa z porem

  • Sałatka z kurczakiem i czerwoną papryką

  • Zupa mięsna z ogórkiem kiszonym

  • Pieczeń z pieczarkami i porem

  • Krupnik z porem i ziemniakami

  • Sos pieczarkowo-cebulowy

  • Botwinka

  • Kociołek

  • Sałatka kurczakowa z ryżem

  • Surówka z kalarepki z jabłkiem

  • Porowo-pieczarkowa sałatka ze szczypiorkiem

  • Smaczna sałatka z serem pleśniowym

  • Surówka z pekinki z pietruszką

  • Żółta sałatka

  • Sałatka z polędwicą pieczoną

  • Surówka z selera i ogórka kwaszonego

  • Krupnik

  • Rzodkiewkowa surówka z marchwią i jabłkiem

  • Czosnkowo-cytrynowy pstrąg z parowaru

  • Klopsiki rybne

  • Barszcz czerwony czysty

  • Sałata lodowa z pomidorem

  • Sos czosnkowo-szczypiorkowy

  • Roladki z ogórkiem i serkiem topionym

  • Surówka z pekińskiej z owocami

  • Galaretka drobiowa z kukurydzą

  • Uszka z mięsem

  • Gołąbki z kaszą i mięsem w pekińskiej

  • Zupa marchewowa z kluseczkami

  • Szynkowa pasta do chleba

  • Sałatka z pekinki w koperkowym sosie

  • Pizza na czosnkowym spodzie

  • Czosnkowa surówka z porem

  • Szynka z warzywami z piekarnika

  • Jajka faszerowane wędzoną makrelą

  • Makówki

  • Kluski śląskie z koperkiem

  • Surówka z pekinki z papryką i pieczarkam

  • Surówka z pora, ogórka i jabłka

  • Sałatka ryżowa z kurkami marynowanymi

  • Kalafior opiekany

  • Sola w zalewie octowej

  • Kurczak grillowany w ziołowym pieprzu

  • Lin z piekarnika w koperku i ostrej papryce

  • Surówka selerowa z koperkiem

  • Zupa-krem z kalafiora

  • Cannelloni

  • Zupa kalafiorowa na wywarze warzywnym

  • Pekinka w sosie musztardowo-czosnkowym

  • Jajecznica z szynką i cebulami

  • Pomidorówka z filecikiem

  • Sałatka z pekińskiej z filetem z grilla

  • Szynka marynowana w musztardzie i czosnku

  • Sałatka z selerem i pieczarkami

  • Kruche ciastka kakaowe

  • Pstrąg faszerowany pieczarkami

  • Pierogi z kapustą kiszoną i borowikami

  • Buraczki obiadowe

  • Żurek Wigilijny z grzybami

  • Kapusta kiszona z fasolą i borowikami

  • Barszcz czerwony na wywarze warzywnym

  • Uszka z kapustą kiszoną i grzybami

  • Mocno czosnkowy szczupak

  • Surówka z kiszoną kapustą, porem i marchewką

  • Surówka z kapusty kiszonej i pieczarek

  • Fasolka z pieczarkiami i boczkiem

  • Surówka z kiszonej kapusty z papryką

  • Drobiowe roladki z pieczarkami

  • Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem

  • Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem

  • Klopsy w sosie koperkowym

  • Amur smażony w oregano

  • Surówka z kiszonej kapusty z ogórkiem

  • Pomidorowa na warzywnym wywarze

  • Koreczki z pomidorkiem koktajlowym

  • Buraczki z chrzanem i cebulą

  • Zapiekanka makaronowa

  • Pasta śledziowa z zieloną cebulką

  • Śledź w śmietanie z cebulką i groszkiem

  • Barszcz ukraiński

  • Surówka ze świeżą bazylią

  • Klopsy z natką pietruszki

  • Sos koperkowy z cebulką

  • Sałatka z makreli z żółtym serem

  • Surówka z czerwonej kapusty

  • Sola w musztardzie

  • Zapiekanka ziemniaczana z porem i boczkiem

  • Cytrynowe wiewiórki - kruche ciasteczka

  • Zupa pieczarkowa

  • Surówka z porem i kukurydzą

  • Łazanki z kapustą i mięsem

  • Barszcz biały z ziemniaczkami

  • Gołąbki z mięsem i pieczarkami

  • Jarzynowa sałatka z kurczakiem i porem

  • Sos pieczarkowo-koperkowy

  • Drobiowe placuszki z serem

  • Sos pomidorowy ze świeżą bazylią

  • Surówka Coleslaw

  • Łopatka wieprzowa w sosie musztardowym

  • Lane ciasto

  • Warstwowa sałatka jesienna

  • Sos szczypiorkowy z bazylią

  • Sakiewki schabowe z maślaczkami

  • Porowa surówka z papryką i dynią

  • Karczek marynowany w papryce wędzonej

  • Sałata z papryką, jabłkiem i marchewką

  • Pasta z wędzonego pstrąga z cebulą

  • Surówka porowo-paprykowa

  • Kompot jabłkowy

  • Pyszna surówka marchewkowa

  • Krem ze świeżych pomidorów z bazylią

  • Surówka z białej kapusty z chrzanem

  • Papryka faszerowana mięsem mielonym

  • Surówka z pekińskiej z bakłażanem

  • Krem z pora na rosole

  • Warzywa na patelnię z bakłażanem

  • Racuszki z jabłkami

  • Surówka paprykowo-porowa z rzodkiewką

  • Krem z brokułów

  • Fasolka z papryką i pomidorami

  • Jarzyny gotowane na parze

  • Ziemniaczki gotowane na parze

  • Mintaj w papryce i ziołach

  • Kapusta czerwona duszona w winie

  • Roladki wieprzowe z grzybami leśnymi

  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem.

  • Podgrzybki duszone w winie

  • Kotlety mielone z ziołami

  • Cukinia faszerowana mięsem mielonym

  • Udziec z indyka pieczony w ziołach

  • Królik w sosie paprykowym

  • Aroniówka

  • Fasolka po bretońsku z boczkiem

  • Krem z pieczarek

  • Pierogi z kapustą i grzybami

  • Pieczeń z pieczarkami i żółtym serem

  • Postny żurek na wywarze grzybowym.

  • Sałatka ziemniaczana z groszkiem

  • Kapusta z fasolą i grzybami

  • Bigos z kapusty kiszonej i cukinii

  • Rosół mieszany z królika, wołowiny i drobiu

  • Zupa jarzynowo-ziemniaczana na wędzonce

  • Pianka na biszkoptach.

  • Farsz do zapiekanek i pizzy

  • Surówka z kiszonej kapusty na bogato

  • Surówka z ogórkiem małosolnym i koprem

  • Sałatka pieczarkowa z porem

  • Szynka w curry

  • Królik w szarym sosie

  • Wątróbka z królika w sosie śmietanowym

  • Sałata lodowa w wersji light

  • Surówka z ogórka małosolnego

  • Twarożek śniadaniowy ze szczypiorkiem

  • Pierogi ruskie

  • Panna Cotta z polewą truskawkową

  • Zupa ryżowa na indyku

  • Smalec ze skwarkami i cebulką ...

  • Leczo z pieczarkami

  • Roladki wieprzowe z kurkami

  • Kurki smażone z cebulką

  • Sos czosnkowo-ziołowy

  • Śmietankowiec z brzoskwiniami i galaretką

  • Zupa kalafiorowa z warzywami

  • Kotlet w kokosowej panierce

  • Sos koperkowy

  • Pstrąg z grilla

  • Masełko szczypiorkowe

  • Pomidory w jogurcie

  • Fasolka po bretońsku na ostro z ziołami

  • Naleśniki - przepis podstawowy

  • Ziołowa marynata do wieprzowiny

  • Ciasto piankowe na biszkopcie

  • Pasta jajaczna ze szczypiorkiem

  • Sos czosnkowy

  • Kluski śląskie

  • Pekinka w sosie koperkowo-ziołowym

  • Roladki schabowe w sosie koperkowym

  • Sałatka z pekińskiej z marchwią i cebulą

  • Sałatka z porem, papryką i jabłkiem

  • Surówka z sałatą lodową

  • Kotlet w ziołach prowansalskich

  • Sos pieczarkowo-śmietanowy

  • Grillowany karczek w musztardzie

  • Domowy adwokat

  • Zupa mięsna z papryką i pieczarkami

  • Czerwona kapusta gotowana z cebulką

  • Surówka marchewkowa

  • Surówka z kapusty z marchewką

  • Golonka miodowo-piwna

  • Koktajl o smaku kiwi z dodatkiem jabłka

  • Pomidorowa sałatka z pieczarkami

  • Wieprzowina w sosie śmietanowo-porowym

  • Surówka z sałaty lodowej z rzodkiewką...

  • Gulasz luksusowy

  • Surówka z selera z zieloną pietruszką

  • Surówka biało-czerwona

  • Koktajl bananowo-truskawkowy

  • Sałatka warstwowa z grillowanym mięsem

  • Roladki wieprzowe z boczkiem wędzonym

  • Babeczki ucierane

  • Ryba po grecku

  • Pyszna pizza domowa

  • Pasta ze śledzia ze szczypiorkiem

  • Sałatka z ananasa

  • Sos majonezowy z oregano

  • Golonka z marchewką i jajem w galarecie

  • Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym

  • Surówka z kiszonej kapusty z ogórkiem

  • Buraczki z chrzanem i cebulą

  • Łosoś w ziołach.

  • Sałatka z wędzonym łososiem

  • Czosnkowe ziemniaczki pieczone

  • Prażone

  • Domowy karczek - bardzo prosty

  • Kapusta kiszona zasmażana z pieczarkami

  • Sałatka ryżowa

  • Mój placek po węgiersku

  • Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym

  • Surówka z czerwonej kapusty wg Wafelek

  • Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach

  • Surówka z porem, ogórkami i pieczarkami

  • Pizza z kurczakiem

  • Pasta do chleba z wędzonej makreli

  • Czosnkowa mizeria

  • Wieprzowina w sosie koperkowym

  • Jajecznica na maśle z boczkiem i cebulą

  • Galaretka wieprzowa z pieczarkami

  • Sałatka śledziowa

  • Zupa grochowa z boczkiem

  • Placki ziemniaczane z papryką

  • Purre ziemniaczane z koperkiem

  • Kapusta modra z boczkiem

  • Schab faszerowany mięsem i marchewką

  • Zapiekanki domowe.

  • Sałatka serowa z rodzynkami

  • Surówka z marchewki i jabłka.

  • Cytrynowy morszczuk

  • Surówka z pekińskiej z papryką

  • Zapiekanki z szynką

  • Selerowa surówka z jabłkiem i marchewką

  • Zrazy z ogórkiem kiszonym

  • Podgrzybki duszone

  • Wieprzowina w sosie pieczarkowym

  • Sałatka pieczarkowa z żółtym serem

  • Roladki wieprzowe z papryką i serem

  • Kapusta zasmażana z pieczarkami i koprem

  • Pieczeń z jajkiem i żółtym serem

  • Fasolka po bretońsku z wędliną i cebulą

Więcej przepisów

Przepisy użytkownika Wafelek2601
lubi 65 użytkowników.


Przepisy polubione przez Wafelek2601

  • Komosa z warzywami i algami

  • Kapusta z fasolą i grzybami

  • Bigos z kapusty kiszonej i cukinii

  • Rosół mieszany z królika, wołowiny i drobiu

  • Zupa jarzynowo-ziemniaczana na wędzonce

  • Pianka na biszkoptach.

  • Farsz do zapiekanek i pizzy

  • Surówka z kiszonej kapusty na bogato

  • Surówka z ogórkiem małosolnym i koprem

  • Sałatka pieczarkowa z porem

  • Szynka w curry

  • Królik w szarym sosie

  • Wątróbka z królika w sosie śmietanowym

  • Sałata lodowa w wersji light

  • Surówka z ogórka małosolnego

  • Twarożek śniadaniowy ze szczypiorkiem

  • Pierogi ruskie

  • Panna Cotta z polewą truskawkową

  • Zupa ryżowa na indyku

  • Smalec ze skwarkami i cebulką ...

  • Leczo z pieczarkami

  • Roladki wieprzowe z kurkami

  • Kurki smażone z cebulką

  • Sos czosnkowo-ziołowy

  • Śmietankowiec z brzoskwiniami i galaretką

  • Zupa kalafiorowa z warzywami

  • Kotlet w kokosowej panierce

  • Sos koperkowy

  • Pstrąg z grilla

  • Masełko szczypiorkowe

  • Pomidory w jogurcie

  • Fasolka po bretońsku na ostro z ziołami

  • Naleśniki - przepis podstawowy

  • Ziołowa marynata do wieprzowiny

  • Ciasto piankowe na biszkopcie

  • Pasta jajaczna ze szczypiorkiem

  • Sos czosnkowy

  • Kluski śląskie

  • Pekinka w sosie koperkowo-ziołowym

  • Roladki schabowe w sosie koperkowym

  • Sałatka z pekińskiej z marchwią i cebulą

  • Sałatka z porem, papryką i jabłkiem

  • Surówka z sałatą lodową

  • Kotlet w ziołach prowansalskich

  • Sos pieczarkowo-śmietanowy

  • Grillowany karczek w musztardzie

  • Domowy adwokat

  • Zupa mięsna z papryką i pieczarkami

  • Czerwona kapusta gotowana z cebulką

  • Surówka marchewkowa

  • Surówka z kapusty z marchewką

  • Golonka miodowo-piwna

  • Koktajl o smaku kiwi z dodatkiem jabłka

  • Pomidorowa sałatka z pieczarkami

  • Wieprzowina w sosie śmietanowo-porowym

  • Surówka z sałaty lodowej z rzodkiewką...

  • Gulasz luksusowy

  • Surówka z selera z zieloną pietruszką

  • Surówka biało-czerwona

  • Koktajl bananowo-truskawkowy

  • Sałatka warstwowa z grillowanym mięsem

  • Roladki wieprzowe z boczkiem wędzonym

  • Babeczki ucierane

  • Ryba po grecku

  • Pyszna pizza domowa

  • Pasta ze śledzia ze szczypiorkiem

  • Sałatka z ananasa

  • Sos majonezowy z oregano

  • Golonka z marchewką i jajem w galarecie

  • Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym

  • Surówka z kiszonej kapusty z ogórkiem

  • Buraczki z chrzanem i cebulą

  • Łosoś w ziołach.

  • Sałatka z wędzonym łososiem

  • Czosnkowe ziemniaczki pieczone

  • Prażone

  • Domowy karczek - bardzo prosty

  • Kapusta kiszona zasmażana z pieczarkami

  • Sałatka ryżowa

  • Mój placek po węgiersku

  • Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym

  • Surówka z czerwonej kapusty wg Wafelek

  • Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach

  • Surówka z porem, ogórkami i pieczarkami

  • Pizza z kurczakiem

  • Pasta do chleba z wędzonej makreli

  • Czosnkowa mizeria

  • Wieprzowina w sosie koperkowym

  • Jajecznica na maśle z boczkiem i cebulą

  • Galaretka wieprzowa z pieczarkami

  • Sałatka śledziowa

  • Zupa grochowa z boczkiem

  • Placki ziemniaczane z papryką

  • Purre ziemniaczane z koperkiem

  • Kapusta modra z boczkiem

  • Schab faszerowany mięsem i marchewką

  • Zapiekanki domowe.

  • Sałatka serowa z rodzynkami

  • Surówka z marchewki i jabłka.

  • Cytrynowy morszczuk

Więcej przepisów

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Czytaj:
Zgłaszanie przepisu

Wszystkie przepisy wprowadzone przez Użytkowników serwisu muszą zostać zatwierdzone przez Administratora, dopiero wtedy będą widoczne w zakładce Przepisy.

Jeżeli dodałeś przepis i nie widzisz go na liście swoich wpisów - prosimy o chwilę cierpliwości, przepis pojawi się w serwisie po zaakceptowaniu treści przez Administratora.

Szczegółowe informacje znajdziesz w Regulaminie serwisu.

Ranking:
TOP 10

  • 370990 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72808 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet