• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... Aby przekrojone awokado nie zbrązowiało, wystarczy zostawić w nim pestkę i schować do lodówki.
  • Czy wiesz, że... glutaminian sodu ma smak? Tak, nosi on nazwę „UMAMI”, czasem opisywany jest również jako „rosołowy” lub „mięsny” i jest jednym z pięciu smaków odczuwalnych przez człowieka.
  • Czy wiesz, że... dlaczego żółtko czasem jest sine? Jeśli gotujemy zbyt długo jajka, powstaje charakterystyczny szaro-zielony nalot, jest to wynikiem reakcji we wnętrzu jajka dwóch pierwiastków: siarki i żelaza. Reakcja zazwyczaj zachodzi, gdy gotujemy jajka dłużej, niż 10 min. Nalot ten nie jest szkodliwy, choć wielu osobom odbiera apetyt, a podobno nawet obniża wartość odżywczą jaj.
  • Czy wiesz, że... banany mogą świecić w ciemności? Z powodu degradacji chlorofilu prowadzącej do nagromadzenia się fluorescencyjnej substancji na skórze owocu, banany świecą pod wpływem promieni UV.
  • Czy wiesz, że... banany nie rosną na drzewach i są jagodami? Bananowce są ogromnymi bylinami, zamiast pnia mają prostą, liściastą łodygę, która wydaje kwiaty i owoce.
  • Czy wiesz, że... Za czasów naszych babć olej lniany był stosowany na porządku dziennym. Dlatego ludzie w tamtych czasach byli zdrowi, silni i odporni.
  • Czy wiesz, że... miasto Chicago w USA wzięło nazwę od czosnku? Nazwa miasta pochodzi od słowa Chicagaoua, które w języku Indian oznacza czosnek.
  • Czy wiesz, że... ekologiczne warzywa mogą być ogromne? Kalafior o wadze 14 kg, brokuł 15 kg, marchew 9,5 kg i kapusta 35 kg zostały wyhodowane przez jednego człowieka. Te i 3 inne rekordy w świecie warzyw - gigantów należą do Johna Evansa z Alaski. Sekret Johna to zdrowa, czysta gleba i organiczny kompost. Niby mało, a tak wiele. Trzymamy za niego kciuki!
  • Czy wiesz, że... orzechy pekan zawierają najwięcej cynku wśród orzechów, poprawiają męską płodność, wpływają na produkcję testosteronu. Witamina K zawarta w orzechach pomaga kobietom ograniczyć zbyt duże krwawienie menstruacyjne. To jedne z najdroższych orzechów świata, na szczęście wystarczy mała garstka.
  • Czy wiesz, że... wrzucając korek od wina do gotującego się kalafiora, ograniczysz brzydki zapach, który wydziela się podczas tej czynności?
  • Czy wiesz, że... jeśli chcesz pohamować swój apetyt przystrój swój stół niebieskim obrusem i innymi dodatkami w tym kolorze. Najlepiej jedz z niebieskiego talerzyka. Kolory stymulują poszczególne części autonomicznego układu nerwowego, który wpływa na metabolizm i wydzielanie hormonów. I tak niebieski chłodzi jak woda oraz ułatwia przemianę materii. Dobrze się w takim razie sprawdzi porcelana angielska, rosyjska lub nasze rodzime ludowe wzory.
  • Czy wiesz, że... orkisz, to też pszenica ale ma nad nią przewagę: orkisz nie został poddany licznym zmianom jak to mamy miejsce w przypadku pszenicy, która dając znacznie większe plony wyparła orkisz z rynku. Orkisz ma więcej w stosunku do pszenicy: pełnowartościowego białka; lepiej przyswajalnego glutenu; więcej witamin rozpuszczalnych w tłuszczach jak A, E i D; Orkisz jest również podstawą kuchni Świętej Hildegardy z Bingen, która uważała to zboże, kasztany jadalne oraz koper włoski za jedyne w pełni przyswajalne przez człowieka produkty spożywcze.
  • Czy wiesz, że... możesz uniknąć ziarenek gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego w bigosie, zalewie, zupie czy gulaszu? Wystarczy do gotowanej potrawy wrzucić powieszoną na łańcuszku bądź dratwie metalową kulę- zaparzacz do herbaty liściastej, wypełnioną ziarenkami przypraw. Oczywiście unikamy takich na rączce z tworzywa sztucznego.
  • Czy wiesz, że... okara, to są pozostałości stałe po zrobieniu mleka sojowego. Okara zwiera mało tłuszczu, dużo błonnika i tyle samo białka co brązowy ryż. Możesz ją użyć do wykonania sernika, pizzy lub innych potraw zwłaszcza wegańskich.
  • Czy wiesz, że... czystek, to skarbnica polifenoli, w 100 gramach produktu jest 7,39 gram polifenoli, to bardzo dużo. Mamy zatem do czynienia z prawdziwą bombą polifenolową. A jak wiemy polifenole, to są związki naturalnie występujące w roślinach, stanowią największą grupę naturalnych przeciwutleniaczy, które wykazują dobroczynne działanie na organizm ludzki. Pijmy na zdrowie.
  • Czy wiesz, że... sposób chowu kur wyczytasz z … jajka. Pierwszy symbol na numerze wybitym na jaju oznacza sposób chowu kur, od których pochodzi, 0 - chów ekologiczny, 1 – wolny wybieg, 2 - chów ściółkowy, 3 – chów klatkowy. Im niższa cyfra tym kurki mają lepsze życie!
  • Czy wiesz, że... największa cukinia ważyła 65 kg i została wyhodowana w Anglii!
  • Czy wiesz, że... Największa cytryna na świecie ważyła aż 5,26 kg? Rekordzistka wyrosła w Izraelu w 2003 roku i została wpisana do Księgi Rekordów Guinnessa.
  • Czy wiesz, że... Cykoria to warzywo zimowe, uprawiane z dala od światła. Uważane kiedyś za roślinę magiczną, ze względu na swoją bladość i kruchość. Używana przez osoby parające się czarną magią wzbudzała w ludziach obawy. Do dnia dzisiejszego funkcjonuje stwierdzenie "mieć cykora" co oznacza bać się. Warto ją włączyć do diety, dobra zarówno jako przekąska jak i składnik sałatek lub surówek. Pobudza apetyt i wątrobę do wydzielania większej ilości żółci. Poprawia trawienie, funkcjonowanie nerek. Skarbnica potasu, magnezu, fosforu, żelaza, witaminy B1, B2 i kwasu foliowego.
  • Czy wiesz, że... produkty będące wynikiem fermentacji to nie tylko kiszona kapusta ale również: tempeh - sfermentowane ziarna soi, produkt charakterystyczny dla kuchni indonezyjskiej, zamiennik mięsa i nabiału w kuchni wegetariańskiej; chleb - najwyższej jakości pieczywo rośnie dzięki zakwasowi; jogurt, kefir, - mleko poddane zakwaszeniu; miso - charakterystyczna dla kuchni japońskiej gęsta pasta ze sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu, soli oraz drożdży piwo, wino, cydr - w wyniku fermentacji powstaje alkohol; kimchi - kuchnia koreańska - produkt na bazie kiszonki z kapusty pekińskiej, rzepy lub ogórka z dodatkiem papryczki chilli kombucza – napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany warzywa i owoce - soki i kiszone warzywa oraz owoce
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki zawiera duże ilości - prowitaminy A (beta-karoten) odpowiedzialnej m.in. za prawidłowe widzenie; - witaminy C (4 razy więcej niż w kapuście kiszonej), dodawajmy ją do nieco przestudzonych potraw lub spożywajmy bez podgrzewania ponieważ poddana obróbce termicznej szybko się utlenia i traci swoje właściwości; - magnezu będącego składnikiem chlorofilu (barwnik nadający kolor zielony)podobnego w swej strukturze do hemoglobiny, podnosi efektywność serca. Natka pietruszki jest polecana przy problemach z pęcherzem, wykazuje działanie moczopędne i antyseptyczne. Przynosi ulgę w bólach miesiączkowych. Maskuje nieświeży oddech np. po spożyciu czosnku. Pobudza wydzielenie śliny i soku żołądkowego co z kolei ułatwia trawienie.
  • Czy wiesz, że... Austriacy, Niemcy, Francuzi, Szwajcarzy zjadają 2,4 kg miodu / osobę rocznie. Amerykanie 3,2 kg miodu / osobę rocznie. A w Polsce tylko rocznie przypada 0,21 kg na jedną osobę.
  • Czy wiesz, że... kiszenie (proces fermentacji) to rozkład cukrów zawartych w warzywach lub produktach mlecznych na kwas mlekowy. Odbywa się on przy użyciu bakterii kwasu mlekowego. Przy poprawnie przeprowadzonej fermentacji obniża się pH kiszonki i nie rozwijają się procesy gnilne. Kiszeniu możemy poddawać prawie wszystkie warzywa ale warzywa z wysoką zawartością cukrów łatwiej poddają się procesowi fermentacji. Najczęściej używane to kapusta, ogórek, marchew, burak, seler, pietruszka. Warzywa kiszone oraz soki z warzyw kiszonych charakteryzują się niską kalorycznością i sole mineralne są łatwiej przyswajalne. Bakterie mlekowe biorą udział w trawieniu spożywanych przez człowieka pokarmów, wytwarzają witaminy i kwasy organiczne, które są wchłaniane z przewodu pokarmowego do organizmu. Bakterie te biorą udział w rozkładzie substancji toksycznych i rakotwórczych, hamują wzrost patogenów, wzmacniają układ immunologiczny. Kiszonki najlepiej stosować jako przekąski między posiłkami, przechowywać w lodówce.
  • Czy wiesz, że... sól różowa himalajska jest solą morską, chociaż jest wydobywana na wysokości 4000 m.n.p. morza? Spowodowane jest to ruchami tektonicznymi, które wypiętrzają Himalaje od setek milionów lat. Kiedyś w tym miejscu znajdowało się prehistoryczne morze, w tym czasie też powstały złoża, które w późniejszym czasie „powędrowały” do góry!
  • Czy wiesz, że... kokos ma oczy? Każdy widział charakterystyczne oczka na orzechu kokosowym, co ciekawe jedno z nich to miejsce, gdzie skorupa jest cieńsza, żeby młody kokos swobodnie mógł kiełkować.
  • Czy wiesz, że... Wyrzucenie pestki awokado, to zwykłe marnotrawstwo. Ususz ją, zetrzyj na tarce i posyp posiłek a dodasz wiele wartościowych składników do swojej potrawy. Nie jest trująca.
  • Czy wiesz, że... kokos nie jest orzechem? To co kupujemy w sklepie jest pestką owoca, pozbawioną owocni, czyli cienkiej skórki i grubej warstwy włókien.
  • Czy wiesz, że... świeży imbir wspomaga trawienie, zmniejsza łakninie, przyspiesza proces odchudzania. Według medycyny indyjskiej - ajurwedzie imbir "wznieca trawienny ogień", przyspiesza metabolizm. Enzymy zawarte w nim zwiększają ilość śliny i enzymów trawiennych.
  • Czy wiesz, że... konjac, to składnik dietetycznych dań znanych w Japonii od wieków. Jadalny korzeń wykorzystywany jest do wytwarzania mąki i makaronu. Makaron konjac jest źródłem błonnika roślinnego zwanego glukomannan. Zawarte w nim włókna pokarmowe hamują wchłanianie tłuszczów i cukrów oraz absorbują wodę. Daje uczucie sytości na kilka godzin. Zawiera on o 95% mniej kalorii od zwykłego makaronu (w 100g makaronu konjac jest tylko 9 kcal). Jest on wymarzonym produktem dla osób dbających o linię i chcących pozbyć się nadmiaru kilogramów. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i innych składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
  • Czy wiesz, że... czarna sól pachnie jajem? Charakterystyczny zapach zawdzięcza zawartości siarczku żelaza. Dlatego w kuchni roślinnej możemy użyć jej, by nadać daniu jajeczny aromat.
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyŚlimaczki francuskie z masłem Shea
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Ślimaczki francuskie z masłem Shea

Ślimaczki francuskie z masłem Shea

Wafelek2601

Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski

Kuchnia (region): polska

Specjalne: Konkurs na najlepszy przepis jesienny z MASŁEM SHEA

Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi

5 osób lubi to
3 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

50 min. 6 porcji

Składniki:

ciasto francuskie - 1 szt.
ketchup - 5 łyżek
ser żółty - 15 dag
mięso mielone - 40 dag
cebula - 1/2 szt.
masło shea - 2 łyżeczki
sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Cebulkę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło Shea, dodać cebulkę. Zeszklić. Przyprawić solą. Wystudzić. Do mięsa mielonego dodać cebulę i przyprawy. Wymieszać. Ser żółty zetrzeć. Ciasto rozwinąć, posmarować ketchupem. Na całości rozsypać ser żółty, rozłożyć mięso. Zwinąć roladkę. Pokroić w plastry. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
5 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA DROBNA 1 kg - BOGUTYN

    Więcej o produkcie na stronie

    SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA DROBNA 1 kg - BOGUTYN

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • KETCHUP ŁAGODNY BEZGLUTENOWY BIO 315 g - PRIMAECO

    Więcej o produkcie na stronie

    KETCHUP ŁAGODNY BEZGLUTENOWY BIO 315 g - PRIMAECO

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PIEPRZ CZARNY MIELONY BIO 50 g - DARY NATURY

    Więcej o produkcie na stronie

    PIEPRZ CZARNY MIELONY BIO 50 g - DARY NATURY

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CEBULA ŻÓŁTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    CEBULA ŻÓŁTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MIĘSO MIELONE WIEPRZOWE SUROWE BIO (około 0,50 kg) - WASĄG

    Więcej o produkcie na stronie

    MIĘSO MIELONE WIEPRZOWE SUROWE BIO (około 0,50 kg) - WASĄG

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CIASTO FRANCUSKIE ŚWIEŻE BIO 320 g - DONAU

    Więcej o produkcie na stronie

    CIASTO FRANCUSKIE ŚWIEŻE BIO 320 g - DONAU

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • ŻŻ SER ŻÓŁTY GOUDA BIO (około 0,35 kg) - SER FARM - STARA MLECZARNIA

    Więcej o produkcie na stronie

    ŻŻ SER ŻÓŁTY GOUDA BIO (około 0,35 kg) - SER FARM - STARA MLECZARNIA

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MASŁO SHEA BIO 200 ml - BIO PLANETE

    Więcej o produkcie na stronie

    MASŁO SHEA BIO 200 ml - BIO PLANETE

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika Wafelek2601

  • Sałatka ryżowa

     Wafelek2601
  • Murzynek z serem

     Wafelek2601
  • Kurki w sosie śmietanowym

     Wafelek2601
  • Masełko szczypiorkowe

     Wafelek2601
  • Ziemniaczki gotowane na parze

     Wafelek2601
  • Fasolka po bretońsku z boczkiem

     Wafelek2601
  • Czosnkowa surówka z pekinką

     Wafelek2601
  • Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem

     Wafelek2601
  • Kociołek

     Wafelek2601
  • Pomidorówka z filecikiem

     Wafelek2601
  • Surówka z porem i dynią

     Wafelek2601
  • Sos pomidorowy ze świeżą bazylią

     Wafelek2601
  • Roladka schabowa z fetą i koperkiem z parowaru

     Wafelek2601
  • Krem ze świeżych pomidorów z bazylią

     Wafelek2601
  • Sałatka z parowaru z szynką

     Wafelek2601
  • Surówka z kapusty z marchewką

     Wafelek2601
  • Zupa-krem z kalafiora

     Wafelek2601
  • Pasta śledziowa z zieloną cebulką

     Wafelek2601
  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem.

     Wafelek2601
  • Czosnkowe ziemniaczki pieczone

     Wafelek2601
  • Fasolka z papryką i pomidorami

     Wafelek2601
  • Sos koperkowy z cebulą

     Wafelek2601
  • Kurczak grillowany w ziołowym pieprzu

     Wafelek2601
  • Kurki smażone z cebulką

     Wafelek2601
  • Leczo z pieczarkami

     Wafelek2601
  • Jajecznica na maśle z boczkiem i cebulą

     Wafelek2601
  • Zupa grochowa z boczkiem

     Wafelek2601
  • Warstwowa sałatka jesienna

     Wafelek2601
  • Sałatka pieczarkowa z porem

     Wafelek2601
  • Sola w musztardzie

     Wafelek2601
  • Pstrąg faszerowany pieczarkami

     Wafelek2601
  • Buraczki z cebulką i papryką czerwoną

     Wafelek2601
  • Kapusta z grzybami

     Wafelek2601
  • Wieprzowina w sosie śmietanowo-porowym

     Wafelek2601
  • Surówka z porem, papryką i ogórkiem

     Wafelek2601
  • Koktajl o smaku kiwi z dodatkiem jabłka

     Wafelek2601
  • Szynka w sosie z warzywami

     Wafelek2601
  • Mocno czosnkowy szczupak

     Wafelek2601
  • Twarożek śniadaniowy ze szczypiorkiem

     Wafelek2601
  • Sos pieczarkowo-cebulowy

     Wafelek2601
  • Sałatka z porem, papryką i jabłkiem

     Wafelek2601
  • Krem z pora na rosole

     Wafelek2601
  • Sałatka pieczarkowa z żółtym serem

     Wafelek2601
  • Pasta z wędzonego pstrąga z cebulą

     Wafelek2601
  • Roladki wieprzowe z papryką i serem

     Wafelek2601
  • Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach

     Wafelek2601
  • Śmietankowiec z brzoskwiniami i galaretką

     Wafelek2601
  • Surówka z pekinki z papryką i pieczarkam

     Wafelek2601
  • Roladki z ogórkiem i serkiem topionym

     Wafelek2601
  • Koktajl bananowo-truskawkowy

     Wafelek2601
  • Krupnik

     Wafelek2601
  • Fasolka po bretońsku na ostro z ziołami

     Wafelek2601
  • Zrazy z ogórkiem kiszonym

     Wafelek2601
  • Mintaj w papryce i ziołach

     Wafelek2601
  • Wieprzowe bitki w sosie koperkowym

     Wafelek2601
  • Drobiowe roladki z pieczarkami

     Wafelek2601
  • Śledź w śmietanie z cebulką i groszkiem

     Wafelek2601
  • Kalafior opiekany

     Wafelek2601
  • Sałata lodowa w wersji light

     Wafelek2601
  • Kruche ciastka kakaowe

     Wafelek2601
  • Surówka marchewkowa

     Wafelek2601
  • Barszcz czerwony czysty

     Wafelek2601
  • Żurek Wigilijny z grzybami

     Wafelek2601
  • Szynka marynowana w musztardzie i czosnku

     Wafelek2601
  • Pierogi z kapustą i grzybami

     Wafelek2601
  • Roladki schabowe w sosie koperkowym

     Wafelek2601
  • Ogórki kiszone

     Wafelek2601
  • Jajecznica z szynką i cebulami

     Wafelek2601
  • Placki ziemniaczane z papryką

     Wafelek2601
  • Chłodnik z botwinki

     Wafelek2601
  • Pstrąg z piekarnika z kurkami

     Wafelek2601
  • Ekspresowa galareta

     Wafelek2601
  • Lin z piekarnika w koperku i ostrej papryce

     Wafelek2601
  • Szynkowa pasta do chleba

     Wafelek2601
  • Mój placek po węgiersku

     Wafelek2601
  • Barszcz czerwony na wywarze warzywnym

     Wafelek2601
  • Barszcz z warzywami i mięsem

     Wafelek2601
  • Kapusta modra z boczkiem

     Wafelek2601
  • Wieprzowina w sosie pieczarkowym

     Wafelek2601
  • Zupa mięsna z papryką i pieczarkami

     Wafelek2601
  • Surówka z kiszonej kapusty z ogórkiem

     Wafelek2601
  • Zupa grochowa z boczkiem i warzywami

     Wafelek2601
  • Sos czosnkowy

     Wafelek2601
  • Karczek marynowany w papryce wędzonej

     Wafelek2601
  • Kompot jabłkowy

     Wafelek2601
  • Kapusta czerwona duszona w winie

     Wafelek2601
  • Cukinia faszerowana mięsem mielonym

     Wafelek2601
  • Barszcz ukraiński

     Wafelek2601
  • Botwinka

     Wafelek2601
  • Zupa mięsna z ogórkiem kiszonym

     Wafelek2601
  • Czosnkowa surówka z porem

     Wafelek2601
  • Surówka z kalarepki z jabłkiem

     Wafelek2601
  • Roladki wieprzowe z kurkami

     Wafelek2601
  • Sos koperkowy z cebulką

     Wafelek2601
  • Pasta ze śledzia ze szczypiorkiem

     Wafelek2601
  • Pyszna surówka marchewkowa

     Wafelek2601
  • Sakiewki schabowe z maślaczkami

     Wafelek2601
  • Surówka z pora, ogórka i jabłka

     Wafelek2601
  • Surówka z pekińskiej z owocami

     Wafelek2601
  • Pomidorowa sałatka z pieczarkami

     Wafelek2601
  • Chrzanowa pasta z makrelą

     Wafelek2601
  • Pierogi ruskie

     Wafelek2601
  • Paprykowo - ketchupowa marynata z oliwą Bio Planete do karkówki

     Wafelek2601
  • Ziołowa marynata do wieprzowiny

     Wafelek2601
  • Pasta do chleba z wędzonej makreli

     Wafelek2601
  • Sałatka z kurczakiem i czerwoną papryką

     Wafelek2601
  • Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym

     Wafelek2601
  • Surówka z białej kapusty z chrzanem

     Wafelek2601
  • Roladki schabowe z chrzanem i serem wędzonym

     Wafelek2601
  • Sałatka z serkiem wiejskim

     Wafelek2601
  • Sałatka z pekińskiej z marchwią i cebulą

     Wafelek2601
  • Zupa kalafiorowa z warzywami

     Wafelek2601
  • Sałatka z pekińskiej z filetem z grilla

     Wafelek2601
  • Aroniówka

     Wafelek2601
  • Szybka surówka z porem, selerem i marchewką

     Wafelek2601
  • Łazanki z kapustą i mięsem

     Wafelek2601
  • Szynka w curry

     Wafelek2601
  • Surówka ze świeżą bazylią

     Wafelek2601
  • Żółta sałatka

     Wafelek2601
  • Ciasto piankowe na biszkopcie

     Wafelek2601
  • Zapiekanka ziemniaczana z sosem bolognese

     Wafelek2601
  • Pieczeń z jajkiem i żółtym serem

     Wafelek2601
  • Mix sałat w sosie greckim

     Wafelek2601
  • Surówka z ogórkiem małosolnym i koprem

     Wafelek2601
  • Rzodkiewkowa surówka z marchwią i jabłkiem

     Wafelek2601
  • Sałatka jarzynowa z pieczonym kurczakiem

     Wafelek2601
  • Sałatka serowa z rodzynkami

     Wafelek2601
  • Sałatka warstwowa z grillowanym mięsem

     Wafelek2601
  • Kapusta kiszona zasmażana z pieczarkami

     Wafelek2601
  • Surówka porowo-paprykowa

     Wafelek2601
  • Surówka z pekińskiej z bakłażanem

     Wafelek2601
  • Indycza roladka z serem i pieczarkami

     Wafelek2601
  • Schab faszerowany mięsem i marchewką

     Wafelek2601
  • Prosta sałatka z tuńczykiem

     Wafelek2601
  • Zupa pieczarkowa

     Wafelek2601
  • Naleśniki - przepis podstawowy

     Wafelek2601
  • Selerowa surówka z jabłkiem i marchewką

     Wafelek2601
  • Buraczki z chrzanem i cebulą

     Wafelek2601
  • Pierogi z kapustą kiszoną i borowikami

     Wafelek2601
  • Surówka z czerwonej kapusty wg Wafelek

     Wafelek2601
  • Sałatka z wędzoną piersią kurczaka

     Wafelek2601
  • Surówka z sałatą lodową

     Wafelek2601
  • Krem z brokułów

     Wafelek2601
  • Porowo-pieczarkowa sałatka ze szczypiorkiem

     Wafelek2601
  • Panna Cotta z polewą truskawkową

     Wafelek2601
  • Sałatka z jajkami przepiórczymi

     Wafelek2601
  • Zupa marchewowa z kluseczkami

     Wafelek2601
  • Kluski śląskie

     Wafelek2601
  • Galaretka wieprzowa z pieczarkami

     Wafelek2601
  • Sandacz na ostro

     Wafelek2601
  • Papryka faszerowana mięsem mielonym

     Wafelek2601
  • Pomidory w jogurcie

     Wafelek2601
  • Uszka z mięsem

     Wafelek2601
  • Placuszki ziemniaczane z pieczarką

     Wafelek2601
  • Jarzynowa sałatka z kurczakiem i porem

     Wafelek2601
  • Surówka z kiszonej kapusty z ogórkiem

     Wafelek2601
  • Cannelloni

     Wafelek2601
  • Sos pomidorowy z czosnkiem i bazylią

     Wafelek2601
  • Sałatka brokułowa

     Wafelek2601
  • Sos grzybowo-cebulowy

     Wafelek2601
  • Podgrzybki duszone w winie

     Wafelek2601
  • Pizza z kurczakiem

     Wafelek2601
  • Sałata z papryką, jabłkiem i marchewką

     Wafelek2601
  • Surówka z selera z zieloną pietruszką

     Wafelek2601
  • Racuszki z jabłkami

     Wafelek2601
  • Pyszna pizza domowa

     Wafelek2601
  • Bigos z kapusty kiszonej i cukinii

     Wafelek2601
  • Sałatka z selerem i pieczarkami

     Wafelek2601
  • Surówka Coleslaw

     Wafelek2601
  • Surówka z kapusty kiszonej i pieczarek

     Wafelek2601
  • Krem z dyni z natką pietruszki

     Wafelek2601
  • Drobiowe placuszki z serem

     Wafelek2601
  • Królik w sosie paprykowym

     Wafelek2601
  • Surówka z kiszonej kapusty na bogato

     Wafelek2601
  • Pulpeciki z papryką i porem

     Wafelek2601
  • Zupa jarzynowo-ziemniaczana na wędzonce

     Wafelek2601
  • Gołąbki z kaszą i mięsem w pekińskiej

     Wafelek2601
  • Smalec ze skwarkami i cebulką ...

     Wafelek2601
  • Gulasz mięsno-grzybowy

     Wafelek2601
  • Biszkopt z czterech jaj

     Wafelek2601
  • Sos szczypiorkowy z bazylią

     Wafelek2601
  • Klopsiki z parowaru z pieczarkami i natką

     Wafelek2601
  • Fasolka z grzybami leśnymi

     Wafelek2601
  • Czosnkowe masełko ze szczypiorkiem

     Wafelek2601
  • Zapiekanki z szynką

     Wafelek2601
  • Surówka biało-czerwona

     Wafelek2601
  • Sałatka z ananasa

     Wafelek2601
  • Zapiekanka ziemniaczana z porem i boczkiem

     Wafelek2601
  • Pstrąg z grilla

     Wafelek2601
  • Parowane kotlety z z koperkiem i słodką papryką

     Wafelek2601
  • Porowa surówka z papryką i dynią

     Wafelek2601
  • Sałatka z wędzonym łososiem

     Wafelek2601
  • Sałatka śledziowa z koprem

     Wafelek2601
  • Surówka z selera i ogórka kwaszonego

     Wafelek2601
  • Surówka z czerwonej kapusty

     Wafelek2601
  • Jarzyny gotowane na parze

     Wafelek2601
  • Lane ciasto

     Wafelek2601
  • Zupa ryżowa na indyku

     Wafelek2601
  • Sos pieczarkowo-koperkowy

     Wafelek2601
  • Gołąbki z mięsem i pieczarkami

     Wafelek2601
  • Sałatka z polędwicą pieczoną

     Wafelek2601
  • Zupa fasolowo-warzywna z natką

     Wafelek2601
  • Czosnkowa mizeria

     Wafelek2601
  • Rosół mieszany z królika, wołowiny i drobiu

     Wafelek2601
  • Buraczki z chrzanem i cebulą

     Wafelek2601
  • Barszcz biały z ziemniaczkami

     Wafelek2601
  • Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem

     Wafelek2601
  • Zupa pieczarkowa z mięsem

     Wafelek2601
  • Wątróbka z królika w sosie śmietanowym

     Wafelek2601
  • Surówka z buraka, cebulki i papryczki

     Wafelek2601
  • Kotlet w ziołach prowansalskich

     Wafelek2601
  • Surówka selerowa z koperkiem

     Wafelek2601
  • Pieczeń z pieczarkami i żółtym serem

     Wafelek2601
  • Sola w zalewie octowej

     Wafelek2601
  • Golonka miodowo-piwna

     Wafelek2601
  • Surówka z kiszonej kapusty z papryką

     Wafelek2601
  • Farsz do zapiekanek i pizzy

     Wafelek2601
  • Surówka z porem i kukurydzą

     Wafelek2601
  • Grysikowa z mięsem i warzywami

     Wafelek2601
  • Roladki wieprzowe z grzybami leśnymi

     Wafelek2601
  • Klopsiki rybne

     Wafelek2601
  • Makówki

     Wafelek2601
  • Amur smażony w oregano

     Wafelek2601
  • Zabielana zupa kurkowa

     Wafelek2601
  • Czosnkowy pstrąg z pieczarkami

     Wafelek2601
  • Sos czosnkowo-ziołowy

     Wafelek2601
  • Babeczki ucierane

     Wafelek2601
  • Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym

     Wafelek2601
  • Surówka z ogórka małosolnego

     Wafelek2601
  • Sałatka śledziowa z papryką i porem

     Wafelek2601
  • Uszka z kapustą kiszoną i grzybami

     Wafelek2601
  • Kapusta z fasolą i grzybami

     Wafelek2601
  • Pianka na biszkoptach.

     Wafelek2601
  • Surówka z pekińskiej z papryką

     Wafelek2601
  • Postny żurek na wywarze grzybowym.

     Wafelek2601
  • Grillowany karczek w musztardzie

     Wafelek2601
  • Pizza na czosnkowym spodzie

     Wafelek2601
  • Zupa kalafiorowa z porem

     Wafelek2601
  • Sałatka śledziowa

     Wafelek2601
  • Sałata lodowa z pomidorem

     Wafelek2601
  • Surówka z sałaty lodowej z rzodkiewką...

     Wafelek2601
  • Surówka z porem, ogórkami i pieczarkami

     Wafelek2601
  • Warzywa na patelnię z bakłażanem

     Wafelek2601
  • Klopsy w sosie koperkowym

     Wafelek2601
  • Sałatka ryżowa z kurkami marynowanymi

     Wafelek2601
  • Serowa sałatka z kurkami

     Wafelek2601
  • Galaretka drobiowa z kukurydzą

     Wafelek2601
  • Czerwona kapusta gotowana z cebulką

     Wafelek2601
  • Surówka marchewkowo-porowa z czosnkiem

     Wafelek2601
  • Karczek w sosie musztardowym

     Wafelek2601
  • Zapiekanka makaronowa

     Wafelek2601
  • Surówka z sałaty lodowej i pomidorków

     Wafelek2601
  • Zupa grzybowa z mięsem i warzywami

     Wafelek2601
  • Podgrzybki duszone

     Wafelek2601
  • Udziec z indyka pieczony w ziołach

     Wafelek2601
  • Kurczak grilowany z pieczarkami i cebulą

     Wafelek2601
  • Sałatka pieczarkowo-brokułowa

     Wafelek2601
  • Domowy karczek - bardzo prosty

     Wafelek2601
  • Surówka z pekinki z pietruszką

     Wafelek2601
  • Łopatka parowana w przyprawach

     Wafelek2601
  • Pikantna sałatka kukurydziana z szynką

     Wafelek2601
  • Pasta jajaczna ze szczypiorkiem

     Wafelek2601
  • Porowa surówka z selerem

     Wafelek2601
  • Kotlet w kokosowej panierce

     Wafelek2601
  • Kluski śląskie z koperkiem

     Wafelek2601
  • Pomidorowa na warzywnym wywarze

     Wafelek2601
  • Sałata z fetą z olejem Bio Planete

     Wafelek2601
  • Sałatka z makreli z żółtym serem

     Wafelek2601
  • Gulasz z indyka w sosie curry

     Wafelek2601
  • Klopsy z natką pietruszki

     Wafelek2601
  • Cytrynowy morszczuk

     Wafelek2601
  • Marynowany kurczak z parowaru

     Wafelek2601
  • Sos czosnkowo-szczypiorkowy

     Wafelek2601
  • Bitki ze schabu w sosie porowym

     Wafelek2601
  • Zupa kalafiorowa na wywarze warzywnym

     Wafelek2601
  • Mięsko zapiekane z serem i papryką

     Wafelek2601
  • Kapusta zasmażana z pieczarkami i koprem

     Wafelek2601
  • Szynka z warzywami z piekarnika

     Wafelek2601
  • Łosoś w ziołach.

     Wafelek2601
  • Kotlety mielone z ziołami

     Wafelek2601
  • Ryba po grecku

     Wafelek2601
  • Zupa dyniowa z ziemniakami i natką

     Wafelek2601
  • Klopsiki z kurczaka w sosie grzybowym

     Wafelek2601
  • Pieczarkowa zupa z koperkiem

     Wafelek2601
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej

     Wafelek2601
  • Krupnik z porem i ziemniakami

     Wafelek2601
  • Gulasz luksusowy

     Wafelek2601
  • Królik w szarym sosie

     Wafelek2601
  • Cukiniowa zupka z warzywami

     Wafelek2601
  • Łopatka wieprzowa w sosie musztardowym

     Wafelek2601
  • Sałatka z pekinki w koperkowym sosie

     Wafelek2601
  • Domowy adwokat

     Wafelek2601
  • Czosnkowo-cytrynowy pstrąg z parowaru

     Wafelek2601
  • Pekinka w sosie musztardowo-czosnkowym

     Wafelek2601
  • Roladki wieprzowe z boczkiem wędzonym

     Wafelek2601
  • Prażone

     Wafelek2601
  • Sos majonezowy z oregano

     Wafelek2601
  • Zapiekanki domowe.

     Wafelek2601
  • Ogórkowa ze śmietaną na indyczku

     Wafelek2601
  • Fasolka z pieczarkiami i boczkiem

     Wafelek2601
  • Krem z pieczarek

     Wafelek2601
  • Sos koperkowy

     Wafelek2601
  • Sandacz pieczony z pieczarkami

     Wafelek2601
  • Surówka z kiszoną kapustą, porem i marchewką

     Wafelek2601
  • Udko w przyprawach z parowaru

     Wafelek2601
  • Koreczki z pomidorkiem koktajlowym

     Wafelek2601
  • Sałatka kurczakowa z ryżem

     Wafelek2601
  • Golonka z marchewką i jajem w galarecie

     Wafelek2601
  • Cytrynowe wiewiórki - kruche ciasteczka

     Wafelek2601
  • Lekka surówka z pekinką

     Wafelek2601
  • Surówka paprykowo-porowa z rzodkiewką

     Wafelek2601
  • Smaczna sałatka z serem pleśniowym

     Wafelek2601
  • Pieczeń z pieczarkami i porem

     Wafelek2601
  • Surówka z marchewki i jabłka.

     Wafelek2601
  • Sos pieczarkowo-śmietanowy

     Wafelek2601
  • Wieprzowina w sosie koperkowym

     Wafelek2601
  • Fasolka po bretońsku z wędliną i cebulą

     Wafelek2601
  • Kapusta kiszona z fasolą i borowikami

     Wafelek2601
  • Sałatka ziemniaczana z groszkiem

     Wafelek2601
  • Purre ziemniaczane z koperkiem

     Wafelek2601
  • Jajka faszerowane wędzoną makrelą

     Wafelek2601
  • Sos bolognese

     Wafelek2601
  • Buraczki obiadowe

     Wafelek2601
  • Pekinka w sosie koperkowo-ziołowym

     Wafelek2601
Zobacz więcej przepisów
gosia56
gosia56 powiedział/a:
super pomysł
01.12.2020, godz. 11:30
aguchaka
aguchaka powiedział/a:
świetne przekąski
07.12.2020, godz. 11:57
Nikita
Nikita powiedział/a:
Fajna przekąska.
09.12.2020, godz. 07:21

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Smalec z fasoli ze skwarkami

Smalec z fasoli ze skwarkami

wegeweda
7 6 30 min
Cebulowe niespodzianki

Cebulowe niespodzianki

Dorota Woźniak - Twins Pot
24 23 120 min
Libańska sałatka tabbouleh

Libańska sałatka tabbouleh

wegeweda
9 7 25 min
Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

wegeweda
8 6 60 min
Wegańska czekolada bez cukru

Wegańska czekolada bez cukru

Barbara Strużyna
9 7 25 min
Wegański domek z piernika

Wegański domek z piernika

Zuzanna Wiśniewska
10 14 180 min
Wegański bigos sylwestrowy

Wegański bigos sylwestrowy

wegeweda
6 8 180 min
Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
12 18 30 min
Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Barbara Strużyna
8 10 65 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).