Zupa warzywna w bochenku
Bio VeganRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: wegańskie
Zawiera: strączkowe
Składniki:
łodyga selera - 1 szt.
zielona fasolka szparagowa - 50 g
duża cebula, marchew, cukinia - szt.
duży ziemniak, pomidor - szt.
czosnek - 1 ząbek
margaryna - 30 g
bulion warzywny - 750 ml
koncentrat pomidorowy - 1,5 łyżki
świeża bazylia - 10 szt.
sól, pieprz - 1 do smaku
mąka kukurydziana do zagęszczenia - 1 trochę
Sposób przygotowania:
Smaż przez około 2 minuty. Dołóż fasolę do garnka i po krótkim duszeniu dodaj cukinię.
W razie potrzeby zagęść mąką kukurydzianą.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.