Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicydefinicjasmakuKomentarze
Zobacz:
Profil
Zobacz:
Przepisy
Przeglądasz:
Komentarze
Zobacz:
Polubione
Przepis: Pudding chia z pieczonymi śliwkami
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
dziękuję :)
12.09.2015, godz. 16:39
Przepis: Shake z czarnych porzeczek i borówek
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
dziękuję :)
12.09.2015, godz. 16:38
Przepis: Shake z czarnych porzeczek i borówek
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
polecam ;)
12.09.2015, godz. 16:38
Przepis: Maślankowy koktajl z czerwonymi porzeczkami i wanilia
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
szkoda, że już się kończy :(
12.09.2015, godz. 16:37
Przepis: Waniliowo- migdałowy pudding chia z dodatkiem mango
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
jest naprawdę pyszny :)
23.06.2015, godz. 22:32
Przepis: Jaglany creme brulee z wanilią
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
kokosowa wersja może być ciekawa!
23.06.2015, godz. 22:32
Przepis: Koktajl z papają, czerwoną pomarańczą i chia
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
i pyszne! :D
23.06.2015, godz. 22:31
Przepis: Pasta z tuńczyka z sosem tabasco
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
polecam, pyszności! :)
23.06.2015, godz. 22:31
Przepis: Bruschetta ze świeżymi ziołami, czosnkiem i parmezanem
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
albo na śniadanie :D
23.06.2015, godz. 22:30
Przepis: Ceviche, czyli ryba w cytrusach
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
smak ma ciekawy, jeśli lubisz rybki zwłaszcza wędzone na zimno albo w formie tatatra to zdecydowanie powinno Ci posmakować :)
23.06.2015, godz. 22:30
Przepis: Trójskładnikowe lody truskawkowe
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
polecam, są przepyszne :)
23.06.2015, godz. 22:29
Przepis: Trójskładnikowe lody truskawkowe
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
bez chemii, za to pełne smaku :)
23.06.2015, godz. 22:28
Przepis: Biała nutella z nerkowców
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
dziękuję :)
23.06.2015, godz. 22:27
Przepis: Pasta z fasoli z jabłkiem i majerankiem
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
Ja jestem nią zachwycona, od momentu jak ją zrobiłam pierwszy raz- przepadłam i robię przynajmniej raz w miesiacu :)
23.06.2015, godz. 22:27
Przepis: Chia, banan i owoce leśne - pyszna dawka zdrowia
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
dzięki :)
23.06.2015, godz. 22:26
Przepis: Chia, banan i owoce leśne - pyszna dawka zdrowia
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
i do tego jakie pyszne :D
23.06.2015, godz. 22:26
Przepis: Chia, banan i owoce leśne - pyszna dawka zdrowia
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
dziękuję :)
23.06.2015, godz. 22:25
Przepis: Krem z brokuła ze słonecznikiem
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
dziękuję :)
23.06.2015, godz. 22:25
Przepis: Lemoniada truskawkowo- rabarbarowa
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
dziękuję :)
23.06.2015, godz. 22:24
Przepis: Lemoniada truskawkowo- rabarbarowa
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
dokładnie- w prostocie tkwi piękno :D
23.06.2015, godz. 22:24
Przepis: Pudding chia z pieczonymi śliwkami
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
na zdrowie :D
15.06.2015, godz. 20:51
Przepis: Czekoladki z olejem kokosowym nadziewane orzechami
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
dziękuję:)
15.06.2015, godz. 20:50
Przepis: Czekoladki z olejem kokosowym nadziewane orzechami
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
Na każdą okazję są świetne :)
15.06.2015, godz. 20:50
Przepis: Czekoladki z olejem kokosowym nadziewane orzechami
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
zdecydowanie! :D
15.06.2015, godz. 20:50
Przepis: Czekoladki z olejem kokosowym nadziewane orzechami
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
dziękuję :)
15.06.2015, godz. 20:49
Przepis: Pudding chia z pieczonymi śliwkami
Cytat: Kolejny ciekawy przepis z zastosowaniem CHIA.
Muszę wypróbować :)
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
polecam- pychota :)
15.06.2015, godz. 20:48
Przepis: Ceviche, czyli ryba w cytrusach
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
dzięki :)
15.06.2015, godz. 20:48
Przepis: Cytrynowo- miętowy koktajl z młodym jęczmieniem
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
Dziękuję :)
30.04.2015, godz. 23:17
Przepis: Zdrowe śniadanie w formie płynnej
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
uwielbiam wiśnie <3 poproszę o taką szklaneczkę :)
30.04.2015, godz. 23:15
Przepis: Jaglany creme brulee z wanilią
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
Bardzo się cieszę! :)
30.04.2015, godz. 23:12
Przepis: Makaron chow mein z krewetkami
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
Dziękuje :) Jeśli lubisz orientalne smaki to spróbuj koniecznie- prosto, szybko i pysznie :)
30.04.2015, godz. 23:10
Przepis: Koktajl truskawkowy z miętą
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
cudownie orzeźwia :)
30.04.2015, godz. 23:08
Przepis: Rolada ze szpinakiem i serem feta
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
zgadzam się w 100 % :D
30.04.2015, godz. 23:04
Przepis: Ceviche, czyli ryba w cytrusach
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
Dziękuję :) smak również ma bardzo ciekawy ;)
30.04.2015, godz. 23:04
Przepis: Makaronowa sałatka z fetą, oliwkami i pomidorami
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
Dokładnie :) i do tego jaki pyszny pomysł :)
30.04.2015, godz. 23:03
Przepis: Pieczone omleciki z wanilią i borówkami
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
Dziękuję :)
30.04.2015, godz. 23:02
Przepis: Pudding chia z pieczonymi śliwkami
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
Dziękuję :)
30.04.2015, godz. 22:59
Przepis: Pudding chia z pieczonymi śliwkami
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
Często do Was zaglądam w poszukiwaniu inspiracji koktajlowo- puddingowych :) Macie rewelacyjne pomysły! ;)
27.04.2015, godz. 22:00
Przepis: Pudding chia z pieczonymi śliwkami
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
To tak samo jak ja :D Aż nie chce się wierzyć, że coś może byc tak zdrowe i tak pyszne jednocześnie :)
27.04.2015, godz. 21:59
Przepis: Pieczone omleciki z wanilią i borówkami
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
Mozesz uzyc pszennej, pszennej pelnoziarnistej, orkiszowej, tez bedzie bardzo dobre :)
22.04.2015, godz. 11:00
Przepis: Mrożony jogurt malinowy :)
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
uwielbiam <3
21.04.2015, godz. 20:56
Przepis: Koktajl potreningowy
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
coś dla mnie! już wiem, co wypiję bo najbliższym treningu :)
21.04.2015, godz. 20:53
Przepis: Kokosowy pudding chia z leśnym sorbetem
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
Dziękuję :)
20.04.2015, godz. 21:40
Przepis: Kokosowy pudding chia z leśnym sorbetem
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
Polecam, jest naprawdę pyszny - zwłaszcza sorbet <3
12.04.2015, godz. 22:23
Przepis: Szpinakowy koktajl z bananem, pomarańczą i młodym jęczmieniem
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
Dziękuję :)
08.04.2015, godz. 22:39
Przepis: Sorbet malinowo truskawkowy na mleku migdałowym
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
Dziękuję :) Smakuje jeszcze lepiej :D
29.03.2015, godz. 15:29
Przepis: Krem z batatów z masłem migdałowym, chilli i kolendrą
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
Dziękuję i naprawdę polecam, jest pyszny i oryginalny w smaku :)
29.03.2015, godz. 15:29
Przepis: Owocogurt z granolą i masłem migdałowym
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
Dziękuję :)
29.03.2015, godz. 15:26
Przepis: Sorbet malinowo truskawkowy na mleku migdałowym
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
dokładnie! :D
17.03.2015, godz. 22:42
Przepis: Koktajl z papają, czerwoną pomarańczą i chia
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
dziękuję i polecam :)
17.03.2015, godz. 22:42
Przepis: Jaglany creme brulee z wanilią
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
taki deser nie jest wcale bardzo kaloryczny, bo ma ok 250-300 kcal. a do tego jego bazą jest wartościowa kasza jaglana, więc są to dobre kalorie, a nie jak w pryzpadku więksości deserów puste :) Także można jeść bez wyrzutów sumienia :)
17.03.2015, godz. 22:41
Przepis: Orkiszowe chlebki pita
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
Dziękuję :) Naprawdę polecam, są duuużo lepsze niż sklepowe :)
07.03.2015, godz. 19:02
Przepis: Waniliowo- migdałowy pudding chia z dodatkiem mango
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
na zdrowie :D
03.03.2015, godz. 21:30
Przepis: Krem z brokuła ze słonecznikiem
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
dziękuje :)
03.03.2015, godz. 21:30
Przepis: Waniliowo- migdałowy pudding chia z dodatkiem mango
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
potwierdzanm- pycha :D równie pyszne będzie z mlekiem kokosowym, wtedy też będzie gęstsze, takie jakby bardziej zbite jak gesty budyn :) moje bylo takie jak jogurt :)
03.03.2015, godz. 21:29
Przepis: Florentynki ( bez cukru, glutenu, laktozy)
definicjasmaku
definicjasmaku powiedział/a:
uwielbiam takie ciacha, zdrowo i pysznie! :D
03.03.2015, godz. 21:07

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Czytaj:
Zgłaszanie przepisu

Wszystkie przepisy wprowadzone przez Użytkowników serwisu muszą zostać zatwierdzone przez Administratora, dopiero wtedy będą widoczne w zakładce Przepisy.

Jeżeli dodałeś przepis i nie widzisz go na liście swoich wpisów - prosimy o chwilę cierpliwości, przepis pojawi się w serwisie po zaakceptowaniu treści przez Administratora.

Szczegółowe informacje znajdziesz w Regulaminie serwisu.

Ranking:
TOP 10

  • 371290 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72853 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet