Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicydefinicjasmakuPolubione
Zobacz:
Profil
Zobacz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Przeglądasz:
Polubione
Pękaty chlebek

Pękaty chlebek

paulina2157
24 19 40 min
Pasta z fasoli

Pasta z fasoli

_Róża_
30 12 15 min
Lodowa komosa ryżowa

Lodowa komosa ryżowa

_Róża_
28 16 90 min
Kawowo-kakaowy placek

Kawowo-kakaowy placek

_Róża_
29 15 20 min
Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami

Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami

Renixx
27 22 70 min
Zdrowe śniadanie w formie płynnej

Zdrowe śniadanie w formie płynnej

Zielone Koktajle
24 12 5 min
Marchewkowe ciacho - porcja tylko 150 kcal! :)

Marchewkowe ciacho - porcja tylko 150 kcal! :)

Zdrowie na języku
23 13 75 min
Omlet ze szczypiorem

Omlet ze szczypiorem

dorotaR
23 13 15 min
Mój idealny hummus ;)

Mój idealny hummus ;)

Zdrowie na języku
26 10 90 min
Pizza z serem pleśniowym

Pizza z serem pleśniowym

Renixx
23 14 60 min
Owsianka w słoiczku po maśle migdałowym z prażonymi ziarnami słonecznika w miodzie :)

Owsianka w słoiczku po maśle migdałowym z prażonymi ziarnami słonecznika w miodzie :)

Zdrowie na języku
22 8 20 min
Mrożony jogurt malinowy :)

Mrożony jogurt malinowy :)

Zdrowie na języku
24 11 10 min
Karobowe ciasteczka sojowe

Karobowe ciasteczka sojowe

Magdalena Nagler - foodmania
22 17 75 min
Koktajl potreningowy

Koktajl potreningowy

Zielone Koktajle
27 19 5 min
Zielony koktajl - poranna inspiracja

Zielony koktajl - poranna inspiracja

Zielone Koktajle
25 13 5 min
Zupa-krem z dyni

Zupa-krem z dyni

gotujwstylueko.pl
15 9 60 min
Kokosowy nernik z jagodami i wanilią

Kokosowy nernik z jagodami i wanilią

Magdalena Nagler - foodmania
27 13 90 min
Marchewkowe sajgonki z czerwonym ryżem i canihua

Marchewkowe sajgonki z czerwonym ryżem i canihua

Magdalena Nagler - foodmania
21 13 45 min
Jak szybko i skutecznie podnieść libido i dodać sobie energii?

Jak szybko i skutecznie podnieść libido i dodać sobie energii?

Zielone Koktajle
27 12 5 min
Amarantusowy tort bezowy z kremem waniliowym

Amarantusowy tort bezowy z kremem waniliowym

Magdalena Nagler - foodmania
23 16 60 min
Warzywna pizza na cieście z korzeniem maca

Warzywna pizza na cieście z korzeniem maca

Magdalena Nagler - foodmania
27 17 45 min
Warzywny pilaw z kaszy bulgur z fasolką pinto

Warzywny pilaw z kaszy bulgur z fasolką pinto

Magdalena Nagler - foodmania
24 15 45 min
Migdałowy mazurek z daktylowym karmelem

Migdałowy mazurek z daktylowym karmelem

Magdalena Nagler - foodmania
25 14 45 min
Ryba curry

Ryba curry

Iwona Kuczer
25 14 45 min
Osłaniający przewód pokarmowy zielony koktajl regeneracyjny

Osłaniający przewód pokarmowy zielony koktajl regeneracyjny

Zielone Koktajle
28 12 5 min
Marchewkowo-cytrynowy szejk warstwowy

Marchewkowo-cytrynowy szejk warstwowy

Zielone Koktajle
28 12 5 min
Masz wysoki cholesterol? Pij zielone koktajle z awokado!

Masz wysoki cholesterol? Pij zielone koktajle z awokado!

Zielone Koktajle
34 14 5 min
Mus agrestowy

Mus agrestowy

TomCook
32 23 20 min
Czekoladowy torcik truflowy z awokado i orzechów

Czekoladowy torcik truflowy z awokado i orzechów

Magda Gaudyn
80 55 35 min
Pudding z chia - nasion szałwii hiszpańskiej Bio

Pudding z chia - nasion szałwii hiszpańskiej Bio

Kinga Bajcar
59 39 15 min
Hummus z suszonymi pomidarami

Hummus z suszonymi pomidarami

Magda Gaudyn
60 34 45 min
Wegetariańskie roladki

Wegetariańskie roladki

healthy-dreams
26 12 20 min
Ciasto korzenne ze skórką pomarańczową

Ciasto korzenne ze skórką pomarańczową

Renixx
24 16 90 min
Owocowy koktajl z zieloną kawą

Owocowy koktajl z zieloną kawą

foodmania
21 9 15 min
Burgery jaglane z czarnym ryżem w bułce amarantusowej

Burgery jaglane z czarnym ryżem w bułce amarantusowej

Magdalena Nagler - foodmania
23 12 60 min
Sajgonki z nadzieniem z soczewicy i brukselki

Sajgonki z nadzieniem z soczewicy i brukselki

healthy-dreams
25 8 40 min
Ciasto migdałowo-makowe

Ciasto migdałowo-makowe

Renixx
26 22 70 min
Pasta czekoladowo- chałwowa z kaszy jaglanej

Pasta czekoladowo- chałwowa z kaszy jaglanej

foodmania
18 6 30 min
Pizza z gruszką

Pizza z gruszką

Iwona Kuczer
19 13 30 min
Bezglutenowy makaron z sosem batatowym i ziarnami konopii

Bezglutenowy makaron z sosem batatowym i ziarnami konopii

Magdalena Nagler - foodmania
23 14 30 min
Strączkowe paszteciki z grzybami shiitake

Strączkowe paszteciki z grzybami shiitake

Magdalena Nagler - foodmania
23 12 80 min
Placki z czerwoną soczewicą

Placki z czerwoną soczewicą

Renixx
25 18 40 min
Jabłkowe batony owsiane z suszonymi morelami i syropem klonowym

Jabłkowe batony owsiane z suszonymi morelami i syropem klonowym

foodmania
18 5 85 min
Domowa biała czekolada

Domowa biała czekolada

Dagooshya
28 28 180 min
Florentynki ( bez cukru, glutenu, laktozy)

Florentynki ( bez cukru, glutenu, laktozy)

TomCook
52 30 20 min
Hummus- z dynią czy burakiem?

Hummus- z dynią czy burakiem?

foodmania
23 12 60 min
Owocowy tort z arbuza

Owocowy tort z arbuza

foodmania
20 9 10 min
Gruszka w sosie waniliowym

Gruszka w sosie waniliowym

Tylko z Natury
24 11 15 min
Cytrusowy mus owsiany

Cytrusowy mus owsiany

foodmania
24 12 35 min
Karobowy koktajl jaglany

Karobowy koktajl jaglany

foodmania
22 8 45 min
Koktajl chia z ziarnami złotego lnu

Koktajl chia z ziarnami złotego lnu

foodmania
20 9 15 min
Zebra :)

Zebra :)

Zdrowie na języku
24 15 80 min
Prosty sposób na zdrowy i pyszny deser :)

Prosty sposób na zdrowy i pyszny deser :)

Zdrowie na języku
25 13 10 min
Granola waniliowo-dyniowa :)

Granola waniliowo-dyniowa :)

Zdrowie na języku
23 7 45 min
Waniliowo - kakaowy koktajl z awokado, banana i pomarańczy :)

Waniliowo - kakaowy koktajl z awokado, banana i pomarańczy :)

Zdrowie na języku
21 6 10 min
Krem z dyni z natką pietruszki

Krem z dyni z natką pietruszki

Wafelek2601
20 8 45 min
Oliwa smakowa

Oliwa smakowa

Na widelcu
19 8 180 min
Domowe musli w stylu eko

Domowe musli w stylu eko

Na widelcu
21 11 30 min
Dwukolorowa, słodka chałka

Dwukolorowa, słodka chałka

Stokrotka
23 20 90 min
Brokułowa zupa krem z groszkiem ptysiowym

Brokułowa zupa krem z groszkiem ptysiowym

Stokrotka
24 17 30 min
Sałatka śledziowa z kukurydzą

Sałatka śledziowa z kukurydzą

Stokrotka
24 16 80 min
Rurki z kremem śmietankowym

Rurki z kremem śmietankowym

Stokrotka
25 23 80 min
Salsa pomidorowo-paprykowa

Salsa pomidorowo-paprykowa

dorotaR
23 7 15 min
Podpłomyk razowy z dynią i serem

Podpłomyk razowy z dynią i serem

dorotaR
21 7 0 min
Jesienne jajka z warzywami

Jesienne jajka z warzywami

dorotaR
25 13 0 min
Roladki z sałaty z rybą

Roladki z sałaty z rybą

dorotaR
23 9 20 min
Kremowa zupa z czerwonej soczewicy

Kremowa zupa z czerwonej soczewicy

Dagooshya
41 31 40 min
Sernik bez sera

Sernik bez sera

smakujmy
24 19 70 min
Knedle ziołowo-szpinakowe

Knedle ziołowo-szpinakowe

smakujmy
22 12 40 min
Szynka w cieście musztardowym

Szynka w cieście musztardowym

smakujmy
22 13 180 min
Krokiety z fasoli

Krokiety z fasoli

smakujmy
22 11 30 min
Sernik czekoladowy

Sernik czekoladowy

smakujmy
25 17 90 min
Batoniki musli

Batoniki musli

smakujmy
24 10 50 min
Stroganow z kurczaka i pora

Stroganow z kurczaka i pora

smakujmy
24 10 20 min
Czekoladowo- migdałowy tort z kaszy gryczanej

Czekoladowo- migdałowy tort z kaszy gryczanej

Magdalena Nagler - foodmania
29 19 120 min

Nie znaleziono aktualności
które zostały polubione
przez użytkownika.

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Ranking:
TOP 10

  • 371290 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72853 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet