Makaronowa sałatka z fetą, oliwkami i pomidorami
definicjasmakuRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, sałatki
Kuchnia (region): śródziemnomorska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: nabiał kozi, owczy, gluten, nabiał, orkisz
Składniki:
pomidor - 1 szt.
czarne oliwki - 8-10 szt.
ser feta - 1 łyżka
oliwa lub olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia - 2 łyżki
świeżo zmielony pieprz do smaku
pestki słonecznika do smaku
Dodatkowe informacje:
Kiedy w lodówce zostaje trochę makaronu to znak, że trzeba zrobić tę sałątkę :) Jest tak prosta i tak pyszna, że na jednej miseczce na pewno nie poprzestaniecie. Ja już wiem, co jutro zabieram do pracy na lunch! :)Sposób przygotowania:
Dodajemy całe oliwki, listki bazylii oraz pestki słonecznika.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.