Söbbeke - Zdrowy Nabiał
gotujwstylueko.plOd ponad 100 lat rodzina Söbbeke z Münsterland (regionu znajdującego się w Nadrenii północnej - Westfalii w Niemczech) zajmuje się produkcją zdrowego nabiału.
100% BIO od 1988 roku
Jako pierwsza mleczarnia w Niemczech w 1988 roku przestawiliśmy się na wytwórstwo mleka BIO. Od tej pory z wielkim przekonaniem produkujemy różnorodne, wysokowartościowe, długotrwałe i przyszłościowe produkty BIO.
Wszystkie produkty bez dodatku aromatów
Zgodnie z filozofią naszej firmy zrezygnowaliśmy z dodatku sztucznych aromatów. Co ciekawe nie musimy też stosować naturalnych. Smak każdego z naszych specjałów to zasługa wyłącznie specjalnie wyselekcjonowanych, najwyższej jakości składników. Nie używamy również sztucznych konserwantów, ani barwników.
Mleko z regionu:
To, co rozpoczęliśmy wiele lat temu przy współpracy z naszymi trzema dostawcami BIO, doprowadziło nas do wielkiego sukcesu. Dziś współpracujemy z ok. 160 wiejskimi przedsiębiorstwami rodzinnymi z Nadrenii Północnej-Westfalii oraz Dolnej Saksonii. Gwarantujemy naszym dostawcom pełny odbiór świeżego mleka BIO i uczciwe ceny.
Ważne certyfikaty
Söbbeke posiada trzy, ważne ekologiczne certyfikaty: Bioland, największej jednostki certyfikującej w Niemczech, Demeter - organizacji, która promuje rolnictwo bio dynamiczne, czyli takie, które polega na celowym wspomaganiu procesów życiowych w glebie i w pożywieniu oraz Naturland , która jest jedną z najbardziej wpływowych na świecie organizacji promującej żywność BIO.
Naturalna przyjemność w pełnym asortymencie
Naturalną świeżość czuć w całym asortymencie, od mleka po masło, od jogurtu naturalnego i owocowego przez pudding, pudding ryżowy, po nasze specjały serowe. Przy użyciu wykwintnych składników BIO oraz naszych doskonałych umiejętności, rozwijamy autentyczne produkty, które uwodzą smakiem.
Historia Söbbeke w pigułce:
W 1900 powstała mleczarnia, w 1929 roku wykupili ją ówcześni dyrektorzy: Heinrich i Franz Rogge, którzy przez cały późniejszy czas wraz z dziećmi rozwijali rodzinny interes. W 1988 roku Paul Söbbeke (wnuk Heinricha) rozpoczął produkcję ekologiczną. Od 1992 roku produkty Söbbeke można było już znaleźć w każdym ekologicznym sklepie na terenie Niemiec. W późniejszym czasie zakład przechodził regularne modernizacje, by w 2002 roku stać się pierwszą i jedyną mleczarnią produkującą wyłącznie ekologiczny nabiał. W 2005 roku całkowicie zrezygnowano z dodawania zbędnych dodatków i do dzisiaj firma przede wszystkim bazuje na bogatym składzie, najwyższej jakości składników. W 2010 roku Söbbeke udowodniło po raz kolejny, że jest firmą świadomą i zrównoważona produkcja nie jest jej obojętna. Wybudowano specjalną oszczędzającą energię oczyszczalnię. Od 2012 roku Firma korzysta wyłącznie z zielonej energii! Kupując produkty Söbbeke mamy pewność, że wspieramy markę, za którą stoją ludzie z pasją i poważnie myślący o przyszłości naszej planety!
Artykuł pochodzi z kwartalnika Gotuj w stylu eko.pl
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.