Fioletowe antyoksydanty
gotujwstylueko.plFioletowe antyoksydanty zawarte w fioletowych owocach i warzywach to:
Bogate źródło antocyjanów, eliminujących wolne rodniki.
Poprawiają ukrwienie, odżywienie i dotlenienie mózgu.
Poprawiają pamięć i koncentrację.
Zmniejszają ryzyko wielu chorób np.: Alzheimera.
Jak wykorzystać taki potencjał i gdzie je znaleźć!
Oto warzywa i owoce, w których możemy odnaleźć cenne fioletowe antyoksydanty:
czarna (fioletowa) marchew
- ścieraj, krój, gotuj, piecz, wyciskaj, jedz na surowo
bataty fioletowe
- gotuj, piecz
czarna rzepa
- ścieraj, wyciskaj, gotuj, jedz na surowo
kapusta czerwona
- gotuj, duś, wyciskaj, kiś, jedz na surowo
winogrona
- jedz na surowo, wyciskaj
bakłażan
- piecz, duś, grilluj
figi
- jedz na surowo, piecz, susz
borówki amerykańskie
- jedz na surowo, wyciskaj, piecz w cieście)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.