Sałatka w stylu eko!
gotujwstylueko.plSałatki uznawane są za dodatek, a tak naprawdę to klucz do zdrowego przeżycia wielodaniowej uczty. Często są podawane jako przystawka, mają zaspokoić pierwszy głód, pobudzić trawienie i spowodować w efekcie aby zjeść mniej kaloryczne danie w ogólnym rozrachunku. Na Święta oczywiście może być to trudne ale zawsze możemy spróbować, właśnie w surówkach lub sałatkach ograniczyć ilość kalorycznych dodatków jak majonez lub śmietana, zamiast możemy użyć jogurt, majonez domowej roboty tradycyjny lub wegański lub po prostu polać sałatkę oliwą i skropić sokiem z cytryny. Nie zapominajmy o kiszonkach, które nie tylko pomogą nam trawić i wpłyną pozytywnie na florę bakteryjną ale również przełamią smak.
Sałatki i surówki wegańskie
"Domowa kapusta kiszona z burakiem" Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
"Coleslaw z wegańskim orzechowym sosem" Szybko Tanio Smacznie
"Surówka z kalafiora" Iwona Kuczer
"Rukola, gruszka i żurawina sałatka idealna" healthy-dreams
"Sałatka z dressingiem dyniowym" Dorota Wdowińska Rozbicka
"Mieszanka sałat z rzodkiewką i żurawiną" Stokrotka
Inne sałatki wegańskie znajdziesz tutaj.
Sałatki wegetariańskie
"Sałatka wielkanocna z domowym majonezem" Anita Zegadło AZgotuj
"Fit sałatka jarzynowa w lżejszej wersji" Zdrowie na języku
"Sałatka z fasoli adzuki" Melanika
"Wielkanocna sałatka z jajkami i ziemniakami" My Chcemy Jeść
Więcej przepisów na sałatki i surówki znajdziesz tutaj.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.