Sałatka z dressingiem dyniowym
dorotaRRodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: strączkowe
Składniki:
groszek - 1 słoik
marchew - 1 szt.
olej z pestek dyni tłoczony na zimno bio - 3 łyżki
sól himalajska do smaku
pieprz do smaku
czosnek suszony do smaku
Dodatkowe informacje:
Prosta, smaczna, sycąca sałatka z dodatkiem doskonałego oleju z pestek dyni. Idealna na lunch lub na lekką kolację.Sposób przygotowania:
Groszek odsączamy i płuczemy pod bieżąca woda na sicie.
Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Warzywa wrzucamy do miski i mieszamy ze sobą.
Przygotowujemy sos - do małego słoiczka wlewamy olej, ocet, dodajemy sól, pieprz i szczyptę suszonego czosnku, Mieszamy wszystko. Sosem polewamy sałatkę przed podaniem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.