Domowa kapusta kiszona z burakiem
Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)Rodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
Burak - 1 szt.
Dodatkowe informacje:
Wiele osób ma problemy trawienne wynikające z nadmiernej ilości grzybów i szkodliwych bakterii w jelitach, które są rezultatem diety bogatej w cukier. Wprowadzając do swojej kuchni domowe kiszonki, wzbogacimy swoją dietę korzystnymi bakteriami, utrzymamy te szkodliwe pod kontrolą, wspomożemy układ immunologiczny, przywrócimy równowagę organizmu, będziemy mieć ładniejszą cerę, więcej energii i mniejszą ochotę na słodycze. Słowem - WARTO!Sposób przygotowania:
Nie przejmujemy się zawiesiną powstającą na powierzchni kapusty - to naturalny proces. W miarę możliwości zdejmujemy ją. Jeśli kapusta umiejscowiona jest pod wodą, zawiesina jej nie zaszkodzi.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.