Składniki:
OLEJ SMAKOWY CZOSNKOWY - 4 łyżki
OLEJ SMAKOWY PAPRYKOWY - 4 łyżki
PIEPRZ KAYEN - 1 łyżeczka
CZOSNEK SUSZONY - 1 łyżeczka
PAPRYKA SŁODKA SUSZONA MIELONA - 1 łyżeczka
SER PARMEZAN - 20 g
Sposób przygotowania:
Placki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Smarujemy wcześniej przygotowaną mieszanka placki.
Można to zrobić rozprowadzając pędzelkiem lub tak jak to ja robię kładąc placek na placek i pocierając jeden o drugi.
Placki po natarciu posypujemy startym na drobnej tarce parmezanem.
Kolejną czynnością jest pocięcie palcowy już na blasze nożem do pizzy.
Wsadzamy do rozgrzanego pieca do 160*C tak żeby ser się rozpuścił i placki podeschły....
1 to zwykły jogurt
2 to koncentrat pomidorowy bądź keczup
3 majonez
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.