![JABŁKA PIECZONE NADZIEWANE](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-01/627-photo-main.jpg)
JABŁKA PIECZONE NADZIEWANE
![](/cache/a32x32/files/users/138-avatar-360473689.jpg)
Rodzaj posiłku: desery
Specjalne: dla dzieci, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: cytrusy
Składniki:
LIMONKA - 4 plastry
MUS Z OWAOCÓW CZARNEGO BZY BIO - 8 łyżeczek
CUKIER WANILIOWY - 4 łyżeczki
CYNAMON - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
Oczywiście zamiast nadzienia z bzu możemy zastosować każde dowolne powidła i dżemy. Bardzo dobrze smakuje z powidłami śliwkowymi lub dżemem z pigwy.Piec także możemy w naczyniu żaroodpornym lekko uchylając przykrywę
Sposób przygotowania:
W miąższ wbijamy goździki,w wydrążone miejsce wkładamy mus z bzu,pokrojoną limonkę i cukier waniliowy .Całość delikatnie posypujemy cynamonem i nakrywamy czapeczkami.
Całość okrywamy folią aluminiową i odstawiamy na około 2-3 godziny żeby jabłko przeszło nadzieniem i goździki uwolniły swój aromat.
Po tym czasie wstawiamy do piekarnika na około 40 minut z termoobiegiem nagrzanego do 170 * C
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.