![OLEJE SMAKOWE/ CZOSNKOWY/PIKANTY/ZIOŁOWY](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-01/598-photo-main.jpg)
OLEJE SMAKOWE/ CZOSNKOWY/PIKANTY/ZIOŁOWY
![](/cache/a32x32/files/users/138-avatar-360473689.jpg)
Rodzaj posiłku: sosy
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Składniki:
OLEJ SŁONECZNIKOWY - 1 litr
CAŁE SUSZONE PAPRYCZKI PIRI-PIRI LUB MAŁĘ CHILLY - 10 szt.
Dodatkowe informacje:
Tak przygotowany dodatek jest bardzo dobrym wzbogaceniem smakowym do smażenia a także jako dodatek do różnego rodzaju sałatek lub świeżej sałatySmakowy olej także można przyrządzić na bazie ziół
-świeżej gałązki rozmarynu,tymianku,bazylii,oregano..
dodając do całości jeszcze kilka łyżek octu winnego mamy świetną bazę do sosu winegret..
P.S
olej w butelkach możemy uzupełniać 2 do 3 razy (w przypadku jak będzie mniej jak połowę opakowania) i dalej nasz olej będzie aromatyczny.
Sposób przygotowania:
Z papryką jest prościej-porostu wrzucamy do butelki.
Tak przygotowane zalewy odstawiamy na 2 tygodnie żeby olej wchłonął aromaty z warzyw od czasu do czasu mieszając.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.