PAPRYKI FASZEROWANE
gacek1000Rodzaj posiłku: danie główne
Zawiera: nabiał, mięso, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
MIĘSO MIELONE Z ŁOPATKI - 300 g
RYŻ - 100 g
CEBULA - 3 szt.
CZOSNEK - 1 ząbek
PAPRYKA SŁODKA MIELONA - 1 opakowanie
ZIOŁA PROWANSALSKIE - 1 łyżka
KONCENTRAT POMIDOROWY - 200 g
Sposób przygotowania:
Wstawiamy między czasie wodę na ryż. Cebule obieramy i siekamy na drobną kosteczkę.Ser ścieramy na tarce na paseczki.
Mięso smażymy na patelni po czym przedkładamy do miski,
smażymy cebule- przekładamy do miski z mięsem ,gotujemy ryż dość krótko na pól twardo i także przekładamy do miski.
Składniki mieszamy dodając przyprawy -zioła- paprykę,czosnek i koncentrat pomidorowy
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.