![PLACKI GRYCZANE Z CUKINIĄ](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-01/690-photo-main.jpg)
PLACKI GRYCZANE Z CUKINIĄ
![](/cache/a32x32/files/users/138-avatar-360473689.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
CUKINIA BIO - 3 szt.
JAJA BIO - 2 szt.
MĄKA PRZENNA - 100 g
JOGURT NATURALNY BIO - 1 opakowanie
OLEJ SŁONECZNIKOWY - 5 łyżek
KOPER ŚWIEŻY - 1 pęk
Dodatkowe informacje:
Za miast jogurtu można użyć sosu pieczarkowego lub kwaśnej śmietanySposób przygotowania:
Rozgrzewamy olej na patelni i ręcznie formujemy placuszki smażąc na złoty kolor z obydwu stron.
Tak podsmażone placki odsączamy na ręczniku kuchennym z nadmiaru tłuszczu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.