Marchewki gotowane z masłem
gacek1000Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło śmietankowe - 150 g
czosnek bio - 2 ząbki
bułka tarta - 1/2 szklanki
natka pietruszki - 1 pęk
cukier - 2 łyżeczki
Dodatkowe informacje:
Można zastosować mrożone małe marcheweczki koktajlowe dostępne w sklepach.Polecam to danie wiosną kiedy są młode słodkie świeże marchewki -wtedy nie trzeba używać cukru bo są naturalnie słodkie i przepyszne.
Sposób przygotowania:
Marchewki zasypujemy bułką tartą i dokładnie obtaczamy, i całość zalewamy płynnym masłem z przyprawami-mieszamy,dodajemy świeżą natkę pietruszki,
Podajemy ciepłe żeby masło było płynne.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.