
Dubajski deser pistacjowo-kakaowy

Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Konkurs - Pistacjowy przepis z Alce Nero
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, orzechy wszystkie, kakao, nabiał krowi
Składniki:
ciasto kadayif (kataifi) - 200 g
krem pistacjowy - 150 g
masło - 2 łyżki
warstwa 1 - krem mascarpone:
mascarpone - 250 g
śmietanka kremowa słodka 30% - 200 g
czekolada biała z wanilią - 80 g
guma guar - 1 łyżeczka
borówki amerykańskie - 250 g
guma guar - 1 łyżeczka
posypka:
kakao - 2 łyżki
cukier trzcinowy panela - 1 łyżka
pistacje prażone i solone w łupinie - 100 g
mięta lub bazylia - kilka listków
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.