Szarlotka wegańska bez cukru
ZieleninaRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Konkurs na najlepszy przepis jesienny z MASŁEM SHEA , gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, strączkowe, sezam, cytrusy
Składniki:
daktyle suszone - 150 g
orzechy włoskie - 100 g
sezem czarny - 50 g
masło Shea - 1 i 1/2 łyżki
Warstwy:
marchew (pulpa z wyciskarki) - 3 szklanki
cynamon - 2 łyżki
kardamon - 1/4 łyżeczki
kurkuma - 1/3 łyżeczki
papryka ostra mielona szczypta
sok z cytryny z - 1/4 szt.
banan - 1 szt.
goździki kilka
Sposób przygotowania:
Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i na spód wykładamy masę. Ugniatamy ją łyżką aby wyrównać powierzchnię. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i pieczemy 10 minut.
Wkładamy z powrotem do piekarnika i pieczemy jeszcze ok 40 - 45 minut.
Jemy ciepłe lub zimne.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.