
Pekinka z groszkiem i grzybami shiitake

Rodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Kuchnia (region): chińska
Specjalne: Konkurs 2beBIO, Konkurs z olejem sezamowym BIO PLANÈTE, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, soja, strączkowe, sezam, grzyby
Składniki:
imbir starty na tarce (u mnie mrożony) - 1 łyżeczka
marchew - 2 szt.
kapusta pekińska - 1/2 szt.
orzechy nerkowca - 100 g
groszek mrożony 2beBIO - 1 opakowanie
grzyby shiitake suszone (ok. 20 g) - 1/2 opakowania
ocet owocowy - 1 łyżka
syrop z agwy - 1 łyżka
olej do smażenia trochę
olej sezamowy z prażonych nasion Bio Planete - 3 łyżki
natka petruszki
sezam - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Marchew myjemy, obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Kapustę siekamy w paski, na koniec kroimy w paski grzyby shiitake. Lekko prażymy sezam na suchej patelni.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.