Szpinak na gorąco z serem feta i pieczarkami
ZieleninaRodzaj posiłku: danie główne, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Konkurs 2beBIO, Konkurs z olejem sezamowym BIO PLANÈTE, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał kozi, owczy, nabiał, nabiał krowi
Składniki:
pieczarki - 1/4 kg
cebula - 1 szt.
czosnek - 3 ząbki
masło klarowane do smażenia - 1 łyżka
pomidorki koktajlowe kilka
ser feta - 150 g
natka pietruszki kilka listków
olej sezamowy do skropienia kilka kropel
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa prowansalska do smaku
Sposób przygotowania:
Pieczarki myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w ćwiartki.
Cebulę kroimy w kosteczkę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.