Zupa grzybowa
ZieleninaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Konkurs na najlepszy przepis jesienny z MASŁEM SHEA , gotuj w stylu eko, Wigilia
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Zawiera: soja, grzyby
Składniki:
borowiki mrożone - 300 g
marchew - 3 szt.
pietruszka - 1 szt.
seler mały kawałek
por - 1/2 szt.
cebula - 2 szt.
masło shea - 2 łyżki
ziele angielskie - 3 - 4 szt.
sos sojowy bezglutenowy - 2 łyżki
ocet owocowy - 1 łyżka
sól - 1/2 łyżki
pieprz do smaku
śmietanka roślinna trochę
natka pietruszki lub zielone liście pora trochę
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzewamy masło shea i wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę, dusimy ją kilka minut. Jak już jest miękka dokładamy do niej grzyby i dusimy chwilkę, lekko solimy i pieprzymy aby powstał aromatyczny sos.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.