Wrap vege
ZieleninaRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: soja, strączkowe, sezam, grzyby
Składniki:
bakłażan - 1 szt.
pieczarki - 6 szt.
papryka czerwona - 1 szt.
awokado - 1/2 szt.
sałata liście - 4 szt.
mango - 1/2 szt.
nasiona konop - 2 łyżki
olej trochę
sól himalajska do smaku
pieprz do smaku
czosnek - 1 ząbek
cytryna - 1/2 szt.
cebula czerwona mała - 1 szt.
Sposób przygotowania:
Bakłażana (opcjonalnie obieramy ze skórki) kroimy na plastry, solimy, czekamy aż póści sok, zbieramy kropelki papierowym ręcznikiem. Nacieramy oliwą i przecieramy czosnkiem. Grilujemy na patelni do zrumienienia z obu stron.
Nasiona konopi lekko prażymy na patelni.
Na zdrowie
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.