Faszerowana papryka wege
ElinkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, grzyby, nabiał krowi
Składniki:
Kasza jaglana - 70 g
Brokuł - 100 g
Pieczarki - 6 szt.
Mała cebula - 1 szt.
Masło - 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie szczypta
Pieprz biały szczypta
Papryka ostra szczypta
Papryka słodka szczypta
Sól szczypta
Sposób przygotowania:
Paprykę myjemy, kroimy na pół i wydrążamy.
Faszerujemy paprykę, przekładamy do naczynia żaroodpornego lub na blaszkę i zapiekamy w piekarniku w temp. 180-200 stopni przez 15-20 min. aż papryka będzie miękka a jej skórka ładnie zarumieniona.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.