![Fenkuł z czarną fasolką i cukinią](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-07/2333-photo-main.jpg)
Fenkuł z czarną fasolką i cukinią
![](/cache/a32x32/files/users/71-avatar-2032525063.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, Konkurs z czarną fasolką
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: strączkowe
Składniki:
liść laurowy - 1 szt.
ziele angielskie - 2 szt.
fenkuł - koper włoski - 1 kg
cukinia mała - 3 szt.
papryka zielona - 1 szt.
cebula - 1 szt.
passata pomidorowa - 200 - 400 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka słodka do smaku
Sposób przygotowania:
Odlewamy wodę z namaczania i zalewamy czterema szklankami wody, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie.
Gotujemy około 40 minut, do czasu, aż fasolka stanie się miękka.
Pod koniec gotowania lekko solimy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.