Pierogi z jagodami (wegańskie & bezglutenowe)
AlicjaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, Wigilia
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: owies
Składniki:
Mąka z tapioki - 1/4 szklanki
Mąka (skrobia) ziemniaczana + do podsypywania i zagniatania ciasta - 1/4 szklanki
Mąka owsiana bezglutenowa - 1/4 szklanki
Zmielony len - 1 łyżka
Guma Guar - 1 łyżeczka
Sól szczypta
Naturalny barwnik, sproszkowana: kurkuma - pomarańczowy, pitaja - różowy, spirulina - zielony, groszek motylkowy - fioletowy, matcha - jasno zielony itp.) - 1/2 łyżeczki
Gorąca woda - 1/2 szklanki
Jagody mrożone (lub świeże) - 1 szklanka
Cukier / cukier puder / ksylitol / erytrytol do smaku
Wegańska śmietanka / jogurt trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.