Młoda kapusta z czarną fasolką
AlicjaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, Konkurs z czarną fasolką
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: strączkowe, grzyby
Składniki:
fasolka czarna - 1 szklanka
marchewka młoda - 2 szt.
cebula - 1 szt.
rodzynki - 1 garść
glony kombu - 1 garść
grzyby suszone borowiki - 1 garść
pomidor - 1 szt.
liść laurowy - 2 szt.
ziele angielskie - 4 szt.
kminek - 1/2 łyżeczki
majeranek - 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia trochę
Sposób przygotowania:
Fasolę gotujemy około godziny. Gdy fasolka jest miękka, solimy.
Cebulę kroimy w kosteczkę.
Rozgrzewamy olej na patelni. Kładziemy na niej cebulę i marchewkę. Dusimy 5-10 minut.
Odcedzoną czarną fasolkę dodajemy do ugotowanej młodej kapusty.
Potrawę możemy podać z posiekanym koperkiem.
Smacznego! 。^‿^。
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.