Wytrawny koktajl pomidorowy z błonnikiem witalnym
AlicjaRodzaj posiłku: napoje
Kuchnia (region): śródziemnomorska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
papryka czerwona - 1 szt.
czosnek - 1 ząbek
imbir kłącze - 1 cm
woda klonowa - 330 ml
ocet jabłkowy - 1 łyżka
oliwa - 1 łyżka
chili szczypta
kurkuma szczypta
sól himalajska szczypta
babka płesznik - 1 łyżeczka
babka jajowata - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Wszytko miksujemy z pozostałą wodą, łyżką octu i oliwy, Przyprawiamy, dla równowagi można dodać łyżeczkę miodu i szczyptę soli. Dolewamy błonnik witaln, mieszamy i pijemy na zdrowie.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.