Paszteciki do barszczu
tulipanRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Wigilia
Zawiera: gluten, jajka, grzyby, pszenica
Składniki:
kapusta kiszona - 50 dag
cebula - 2 szt.
jaja - 3 szt.
grzyby suszone - 3 dag
ziele angielskie - 4 szt.
jagody jałowca - 4 szt.
olej - 2 łyżki
sól - 2 szczypty
Sposób przygotowania:
Dwa jaja ugotować na twardo, posiekać.
Kapustę zalać wywarem grzybowym, dodać przyprawy i gotować na małym ogniu 45 minut.
Cebule posiekać, podsmażyć na oleju, wymieszać z ugotowanymi grzybami pokrojonymi w kostkę, jajami i orzechami.
Ciasto pokroić na nieduże prostokąty, nałożyć farsz, zawinąć. Wierzch posmarować rozbełtanym jajem.
Piec ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.