Topielec
tulipanRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
margaryna - 20 dag
drożdże - 5 dag
mleko - 1/2 szklanki
jaja - 2 szt.
marmolada - 1 szt.
Sposób przygotowania:
Dodać utarte z cukrem jajka i dobrze wyrobić ciasto.
Zagotować je w serwetkę i zanurzyć w zimnej wodzie.
Gdy wypłynie, wyjąć na posypaną mąką stolnicę.
Po oziębieniu rozwałkować je, pokroić na szerokie paski, a następnie na niewielkie trójkąty, posmarować marmoladą i zwijać w rogaliki, zaczynając od podstawy trójkąta.
Piec ok 20 minut w temperaturze 180 stopni C.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.