Biszkopt z jabłkami
tulipanRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jajka, pszenica
Składniki:
cukier - 3/4 szklanki
mąka - 1 + 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana - 3/4 szklanki
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
jabłko - 6 szt.
Sposób przygotowania:
Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia.
Żółtka połączyć z białkami dodając mąkę i olej.
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać do niej ciasto.
Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki i ułożyć na wierzchu ciasta.
Piec 45 minut w temp 160 C.
Sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.