Makaron z groszku z serkiem wiejskim i cebulką
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska, włoska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
oliwa - 50 ml
cebula - 2 szt.
czosnek granulowany - 1 łyżeczka
serek wiejski - 200 g
sól do smaku
pieprz do smaku
kiełki groszku do podania kilka
Sposób przygotowania:
Potem marchewki kroimy w zapałkę i dodajemy do cebuli, podsmażamy ok minuty.
Zaraz potem na patelnię dodajemy sól, pieprz, czosnek granulowany i serek wiejski.
Od razu wrzucamy odcedzony makaron i mieszamy wszystko.
Finalnie doprawiamy do smaku, podajemy ozdobione kiełkami groszku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.