![Pudding z tapioki zielonej](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-02/puddingztapioki.jpg)
Pudding z tapioki zielonej
![](/cache/a32x32/files/users/600-avatar-1386351330.jpg)
Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
woda - 500 ml
mleko - 2 szklanki
cukier trzcinowy - 4 łyżki
owoc marakui - 1 szt.
rodzynki - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Odstawiłam na całą noc.
Rano odcedziłam na sicie.
Gotowałam około 5 minut aż kuleczki napęczniały.
Dodałam teraz ekstrakt z wanilii i wymieszałam.
Przelałam pudding do pucharków.
Można jeść ciepły lub schłodzony w lodówce przez 2-3 godziny.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.