Słodki ryż z masłem migdałowym i morelami
RapunzelRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci
Zawiera: orzechy wszystkie, cytrusy
Składniki:
sok jabłkowy - 70 ml
suszone morele - 6 szt.
kardamon - 1 szczypta
cynamon mielony - 1 szczypta
świeżo tarty imbir - 1/4 łyżeczki
starta skórka cytrynowa - 1 łyżeczka
kakao w proszku - 1/2 łyżeczki
krem migdałowy - 2 łyżki
syrop klonowy - 2 łyżki
posiekane orzechy laskowe - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Morele kroimy w małe kawałki. Na patelni rozgrzewamy sok jabłkowy, dodajemy morele, kardamon, cynamon, sól, skórkę z cytryny, kakao i imbir, gotujemy kilka minut.
Ugotowany ryż mieszamy z kremem migdałowym i syropem klonowym. Orzechy lekko prażymy na suchej patelni, posypujemy ryż, podajemy z morelami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.