![Deser jogurtowy z owocami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-07/11745-photo-main.jpg)
Deser jogurtowy z owocami
![](/cache/a32x32/files/users/1234-avatar-1117140975.jpg)
Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci
Zawiera: nabiał, orzechy wszystkie, nabiał krowi
Składniki:
masło migdałowe Rapunzel - 3-4 szt.
wanilia w proszku - 1 szczypta
dojrzałe gruszki* - 2 szt.
Sposób przygotowania:
TIP: Deser wygląda ładnie ułożony warstwowo w szklankach przybrany waniliowym waflem i miętą.
Możemy także użyć włoskich ciasteczek cantuccini, pokruszonych, jako jednej z warstw.
* używamy sezonowych owoców (mogą być także mrożone): owoce jagodowe, brzoskwinie, morele, mango, itp. Jeśli nie macie świeżych/mrożonych owoców może to być sos owocowy, np jabłkowy.
Udanych eksperymentów :-)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.