Deser jogurtowy z owocami
RapunzelRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci
Zawiera: nabiał, orzechy wszystkie, nabiał krowi
Składniki:
masło migdałowe Rapunzel - 3-4 szt.
wanilia w proszku - 1 szczypta
dojrzałe gruszki* - 2 szt.
Sposób przygotowania:
TIP: Deser wygląda ładnie ułożony warstwowo w szklankach przybrany waniliowym waflem i miętą.
Możemy także użyć włoskich ciasteczek cantuccini, pokruszonych, jako jednej z warstw.
* używamy sezonowych owoców (mogą być także mrożone): owoce jagodowe, brzoskwinie, morele, mango, itp. Jeśli nie macie świeżych/mrożonych owoców może to być sos owocowy, np jabłkowy.
Udanych eksperymentów :-)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.