Curry dyniowe
RapunzelRodzaj posiłku: jednogarnkowe
Kuchnia (region): indyjska - hinduska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, orzechy wszystkie, strączkowe, drożdże, cytrusy, orzeszki ziemne, nabiał krowi
Składniki:
czosnek - 2 ząbki
dynia hokkaido - 1 kg
czerwona soczewica - 250 g
olej z orzeszków ziemnych - 2 łyżeczki
sól morska - 1 łyżeczka
łagodne curry w proszku - 2 łyżeczki
bulion warzywny - 800 ml
cytryna - 1 szt.
kwaśna śmietana lub gęsty jogurt - 100 g
płatki chilli - 1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Rozgrzewamy olej w garnku, smażymy imbir przez 2 min, dodajemy czosnek i szybko przesmażamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.