Quinoa ze szpinakiem
RapunzelRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, drożdże, nabiał krowi
Składniki:
czosnek - 1 ząbek
cebula - 1 szt.
oliwa z oliwek - 2 łyżki
quinoa trójkolorowa - 250 g
białe wino, np Pinot Grigio - 200 ml
bulion warzywny - 600 ml
tarty parmezan - 50 g
starty ser typu gouda gruyere - 100 g
sól morska - 1 trochę
świeżo mielony pieprz - 1 trochę
włoskie zioła: tymianek, oregano, bazylia, rozmaryn - 1 trochę
Sposób przygotowania:
Mieszamy z serem, doprawiamy solą, pieprzem I siekanymi ziołami. Podajemy na gorąco.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.