Bataty gratin z pesto
RapunzelRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Zawiera: nabiał, orzechy wszystkie, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
kwaśna, gęsta śmietana (créme fraîche) - 250 ml
słodka, lekko ubita śmietanka - 250 ml
sól morska - 1 łyżeczka
pieprz kolorowy - 1 łyżeczka
pesto verde - 1 opakowanie
sok z cytryny - 1/2 szt.
skórka starta z cytryny - 1/2 szt.
duże bataty, obrane i pokrojone w cienkie półplasterki - 2 szt.
papryczka chilli drobno posiekana - 1 szt.
średnie marchewki, obrane i pokrojone w półplasterki - 2 szt.
małe kalarepy, obrane i pokrojone w półplasterki - 2 szt.
posiekana natka pietruszki - 1 garść
tarty parmezan - 400 g
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.