Śmietana z nerkowców i makaron z cukinii z sosem serowym
FoodLabStudioRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegańskie
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, drożdże, cytrusy
Składniki:
nerkowce namoczone przynajmniej przez 1h - 1 szklanka
woda - 1/2 szklanki
cebula - 1/2 szt.
czosnek - 2 ząbki
płatki drożdżowe - 3 łyżki
sok z cytryny - 1 łyżka
oliwa trochę
sól do smaku
-
cukinia - 1 szt.
sok wyciśnięty z cytryny - 1/4 szt.
oliwa z oliwek trochę
pomidorki koktajlowe trochę
świeża bazylia trochę
VERMEZAN:
migdały - 50 g
płatki drożdżowe - 1 łyżka
sól - 1/2 łyżeczki
Dodatkowe informacje:
Przepis z cyklu warsztatów Kulinarne Prawo Jazdy Wege EditionLekcja 2: Wege nabiał
autorka przepisu: Zuzanna Rzymanek
przepis wykonała: Iwona Kuczer
autor zdjęcia: Iwona Kuczer
Sposób przygotowania:
Podprażamy migdały w piekarniku w 170 st.C. przez około 10 minut. W moździerzu ucieramy migdały z płatkami drożdżowymi i solą. Odkładamy na bok.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.