Zupa krem z soczewicy
Iwona_Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): indyjska - hinduska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: strączkowe
Składniki:
Cebula - 1 szt.
Marchewka - 2 szt.
Pomidory w puszce lub pulpa pomidorowa Alce Nero - 3 łyżki
Mleko kokosowe - 4 łyżki
kumin, sól, pieprz, kurkuma, rozmaryn, imbir - 1 łyżeczka
Oliwa - 2 łyżki
Dodatkowe informacje:
Mleko kokosowe można zastąpić śmietaną lub jogurtem.Sposób przygotowania:
Zupę podawać ciepłą, lecz nie gorącą.
Opcjonalnie wg upodobań można rozcieńczyć zupę wodą albo zagęścić jogurtem
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.