Regulamin Konkursu na najlepszy przepis z fasolką czarną
gotujwstylueko.pl
Regulamin konkursu na najlepszy przepis z fasolką czarną.
§ 1. POSTANOWIENIA OGÓLNE
1.Organizatorem "Konkursu na najlepszy przepis z fasolką czarną” (dalej Konkurs) jest firma Bio Planet S.A., z siedzibą w Wilkowej Wsi 7, 05-084 Leszno, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000244648, przez Sąd Rejonowy dla M. St. Warszawy w Warszawie XIV Wydział Gospodarczy KRS, z kapitałem zakładowym (opłaconym) w wysokości 1.993.000 zł., numer NIP 586-216-07-38, zwana dalej „Organizatorem”.
2. W Konkursie mogą brać udział wyłącznie pełnoletnie osoby fizyczne ( czytaj dalej: „Uczestnicy”).
3. W konkursie nie mogą brać udziału pracownicy firmy Bio Planet S.A. oraz Primaeco od Primavika - ich rodzice, małżonkowie, dzieci, rodzeństwo, a także Szefowie Kuchni Serwisu. Prawo do weryfikacji spełniania powyższych warunków uczestnictwa przysługuje wyłącznie Organizatorowi.
4. Konkurs jest organizowany na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.
5. Konkurs dotyczy wyłącznie przepisów zamieszczonych w serwisie www.gotujwstylueko.pl (dalej Serwis) przez zarejestrowanych Użytkowników Serwisu.
6. Nad prawidłowym przebiegiem Konkursu i przyznaniem nagród czuwa Komisja Konkursowa, powołana przez Organizatora. W skład Komisji Konkursowej wchodzą:
Sylwester Strużyna - Prezes Zarządu Bio Planet S.A.,
Barbara Strużyna – Administrator i Szef Kuchni Serwisu,
Martyna Krysztofiak - Specjalista ds. marketingu Bio Planet S.A,
Bartosz Janicki - Specjalista ds. marketingu Primaeco od Primavika.
§ 2. ZASADY I PRZEBIEG KONKURSU
1. Czas trwania Konkursu: od 2 lipca 2014 roku do 31 października 2014 roku do godziny 24:00.
2. Konkurs polega na wyłonieniu i nagrodzeniu przepisów, w których głównym składnikiem jest fasolka czarna:
- nagroda nr 1 - przepis konkursowy wybrany przez Komisję Konkursową,
- nagroda nr 2 - przepis konkursowy, który zdobędzie największą liczbę tzw. polubień w Serwisie.
- wyróżnienia - 5 przepisów wybranych przez Komisję Konkursową.
3. Warunkiem udziału w Konkursie jest:
- wprowadzenie autorskiego przepisu w „Dodaj przepis”, w którym składnikiem głównym jest fasolka czarna,
- zaznaczenie opcji "PRZEPIS NA KONKURS Z FASOLKĄ CZARNĄ w dziale „Specjalne”
w trakcie wpisywania przepisu.
4. Zamieszczony przepis konkursowy musi posiadać:
- zdjęcie gotowej potrawy,
- zdjęcia ilustrujące poszczególne etapy przygotowania potrawy,
- szczegółowy opis etapów przygotowania potrawy,
- zaznaczoną opcję "PRZEPIS NA KONKURS Z FASOLKĄ CZARNĄ w dziale „Specjalne” (przy wprowadzaniu przepisu).
5. Zamieszczony przepis konkursowy musi spełniać wszystkie wymogi Regulaminu Serwisu, dostępnego pod adresem http://gotujwstylueko.pl/regulamin-i-polityka-prywatnosci/ w innym wypadku Przepis nie będzie brał udziału w Konkursie.
6. Wszystkie przepisy umieszczane w Serwisie po terminie Konkursu lub przepisy zamieszczone w trakcie trwania Konkursu ale bez zaznaczonej opcji "PRZEPIS NA KONKURS Z FASOLKĄ CZARNĄ" nie będą brały udziału w Konkursie.
7. Uczestnik Konkursu może wprowadzić dowolną ilość przepisów na Konkurs.
8. Organizator zastrzega, że wszelkie formy nieuczciwej rywalizacji, mające na celu manipulowanie wynikami Konkursu są zabronione. Jeżeli Uczestnik Konkursu dopuści się takich praktyk, Organizator ma prawo usunąć jego przepis z Konkursu.
9. Rozstrzygnięcie Konkursu (opublikowanie wyników) nastąpi o godzinie 12:00 dnia 10 listopada 2014 roku. Lista zwycięzców Konkursu, zawierająca nazwę użytkownika, zostanie opublikowana 10 dni po zakończeniu konkursu w Serwisie, w zakładce Aktualności - Serwis.
§ 3. NAGRODY
1. W Konkursie przewidziano 2 równorzędne Nagrody główne oraz 5 wyróżnień:
a) Nagroda główna przyznawana przez Komisję Konkursową - zestaw produktów Bio Planet S.A. oraz Primaeco od Primavikoa o łącznej wartości ok 200 zł .
b) Nagroda główna dla Uczestnika, którego przepis zebrał największa liczbę polubień w Serwisie - zestaw produktów Bio Planet S.A. oraz Primaeco od Primavika o łącznej wartości 200 zł.
c) 5 wyróżnień w postaci pojedynczych produktów od Bio Planet S.A. dla każdego wyróżnionego przepisu o łącznej wartosci 100 zł. Wyróżnienia będą przyznawane przez Komisję Konkursową.
2. Zasady przyznawania nagród w Konkursie
a) Nagroda przyznawana przez Komisję Konkursową – kryteria oceny:
- oryginalność,
- łatwość przyrządzenia,
- wygląd (zdjęcie) potrawy końcowej,
- wygląd (zdjęcia) etapów przygotowań,
b) Nagroda dla Uczestnika, którego przepis zebrał największą liczbę polubień – jedynym kryterium będzie zebranie jak największej ilości polubień przepisu Konkursowego w Serwisie (głosować przez polubienie mogą jedynie zarejestrowani Użytkownicy Serwisu, liczba polubień jest widoczna w Serwisie na karcie danego przepisu).
c) Komisja Konkursowa wyróżni 5 najciekawszych przepisów, które według Komisji będą równie oryginalne i atrakcyjne. Nagrodą za wyróżnienie będzie drobny upominek w postacji produktu od Bio Planet S.A. Każde wyróżnienie będzie opublikowane w Serwisie.
3. Nagrody nie mogą zostać zamienione na ich równowartość pieniężną.
4. Nagrodzonym Użytkownikom nie przysługuje prawo do zastrzeżenia szczególnych właściwości nagrody.
5. Nagrody będą dostarczone w ciągu 14 dni od daty publikacji rozstrzygnięcia Konkursu przez regionalnego przedstawiciela handlowego firmy Bio Planet S.A.
§ 4. TRYB SKŁADANIA I ROZPATRYWANIA REKLAMACJI
1. Reklamacje związane z uczestnictwem w Konkursie mogą być zgłaszane najpóźniej do 14 dni od daty zakończenia Konkursu. Prosimy o wysyłanie reklamacji drogą mailową (info@gotujwstyleko.pl) lub listownie na adres Organizatora: Bio Planet S.A., z dopiskiem „Konkurs na fasolkę czarną”.
2. Reklamacja otrzymana przez Organizatora po terminie nie zostanie rozpatrzona (decyduje data stempla pocztowego).
3. Postępowanie reklamacyjne trwa 30 dni roboczych, włączając w to zawiadomienie Uczestnika Konkursu o wyniku reklamacji listem poleconym wysłanym w powyższym terminie (liczy się data nadania listu). Po wyczerpaniu postępowania reklamacyjnego Uczestnikowi przysługuje prawo do dochodzenia nieuwzględnionych roszczeń w sądzie.
§ 5. POSTANOWIENIA KOŃCOWE
1. Regulamin Konkursu jest dostępny na www.gotujwstylueko.pl
2. Udział Uczestnika w Konkursie oznacza akceptację zasad Konkursu zawartych w Regulaminie.
3. Udział w Konkursie jest jednoznaczny z udzieleniem prawa firmie Bio Planet S.A., do nieodpłatnego wykorzystywania przesłanego przepisu.
4. Organizator nie odpowiada za jakąkolwiek szkodę majątkową lub niemajątkową, poniesioną przez Uczestnika w wyniku jego udziału w Konkursie.
5. Administratorem danych osobowych udostępnionych przez Uczestników Konkursu jest firma Bio Planet S.A.
6. Biorąc udział w Konkursie Uczestnik wyraża zgodę na gromadzenie, przetwarzanie i wykorzystanie podanych danych, zgodnie z ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 (Dz. U. z roku 2002, Nr 144, poz.1204). Dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w celach związanych przedmiotowo z uczestnictwem Uczestnika w Konkursie oraz działaniami promocyjnymi i marketingowymi dotyczącymi firmy Bio Planet S.A.
7. Uczestnik ma prawo wglądu do swoich danych, a także prawo ich poprawiania i żądania ich usunięcia z bazy danych. Przetwarzanie danych podanych przez Uczestnika w ramach Konkursu odbywa się zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 ze zm.) oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204 ze zm.).
8. Organizator zastrzega sobie prawo zmiany niniejszego Regulaminu i warunków lub zasad Konkursu, z tym, że zmiany te nie mogą naruszać praw już nabytych przez Uczestników Konkursu.
9. We wszystkich sprawach dotyczących Konkursu, a nieuregulowanych Regulaminem mają zastosowanie przepisy prawa polskiego, w szczególności przepisy Kodeksu Cywilnego.
10. Skierowanie sprawy na drogę sądową może nastąpić wyłącznie po wyczerpaniu drogi postępowania reklamacyjnego.
11. Wszelkie spory dotyczące Konkursu, które nie znajdą rozwiązania w trybie reklamacyjnym będą rozstrzygane przez sąd właściwy dla siedziby Organizatora.
Regulamin w pliku PDF znajdziesz tutaj
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.