Allos - jeden z pionierów żywności ekologicznej
gotujwstylueko.plAllos to jeden z pionierów żywności ekologicznej, którego najważniejszym celem jest tworzenie produktów najzdrowszych, jak jest to tylko możliwe.
W TROSCE O ŚRODOWISKO
W 1974 roku założyciel firmy Allos, Walter Lang, postanowił udowodnić, że do produkcji wysokiej jakości żywności nie potrzeba żadnej chemii, a surowce do jej wytwarzania nie potrzebują jakichkolwiek sztucznych nawozów czy insektycydów (środków owadobójczych). To, co jest naprawdę potrzebne, to zrównoważony rozwój. Firma kontynuuje ten zamysł tworząc czystą, naturalną żywność dla ludzi, którym zależy na ochronie środowiska i wiedzą, co jest dla nich dobre.
PIONIERZY
Tu ciągle opracowuje się nowe organiczne receptury! Wszystko zaczęło się w latach 80, kiedy firma w Ameryce Południowej napotkała na super zboże Inków, amarantus. Nie zastanawiając się długo Allos wprowadził ten bogaty w składniki odżywcze superfood na niemiecki rynek, gdzie nie był jeszcze znany. Allos i amarantus to historia miłości i sukcesu, która trwa do dziś. W 1997 roku firma, jako pierwsza wprowadziła syrop z agawy do europejskich specjalistycznych sklepów ze zdrową żywnością. To bogata w składniki odżywcze alternatywa dla cukru rafinowanego i innych substancji słodzących. Dziś dla wielu jest niezastąpionym produktem wśród osób dbających o swoje zdrowie. Allos stale opracowuje organiczne receptury i powiększa swój asortyment wraz z nowymi odkryciami. Produkty takie, jak musy owocowe, musli, warzywne pasty, pieczywo, słodziwa i pożywne przekąski pozwalają czerpać radość ze zdrowej diety wszystkim miłośnikom ekologicznego trybu życia.
CO ZNAJDZIEMY W SKLEPIE?
• Warzywne wegańskie pasty bezglutenowe – Klasyczne i w wersji kremowej, idealnie rozsmarowujące się na pieczywie.
• Musy owocowe z zawartością 75% owoców to wyrafinowana kombinacja naturalnego smaku owoców ze słodyczą soku z agawy w formie konfitur.
• Słodycze - w ofercie Allos znajdziesz także łakocie. Ekologiczne batony oraz chałwa są tworzone ze starannie wyselekcjonowanych, naturalnych składników, to wartościowa przekąska.
• Miody - niezbędne w porze przeziębień, ale także do słodzenia potraw i napojów.
• Musli - Idealne na śniadanie z najwyższej jakości pełnoziarnistych płatków zbóż, owoców oraz wyrafinowanych przypraw.
• Syropy z agawy - doskonałe jako alternatywa dla tradycyjnych substancji słodzących o dobrej rozpuszczalności w płynach oraz charakteryzująca się neutralnym smakiem.
• Pieczywo chrupkie na bazie amarantusa – idealne na przekąskę lub szybki posiłek, zwłaszcza w połączeniu z pastami warzywnymi Allos.
Artykuł pochodzi z kwartalnika jesień 2018 Gotuj w stylu eko.pl
Musem malinowym możesz polać sernik
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.