Przyprawy to bardzo szeroka gama produktów, które nadają naszym daniom szczególne smaki. Możemy przebierać w palecie kolorów, smaków, zapachów, wszelkich aromatów! Jednak wzbogacają one potrawy nie tylko o walory smakowe, ale też zdrowotne. Mają duży wpływ na nasz organizm.
Tofucznikca, tofurnik, tofucznik - rodzaje, własciwości i przepisy z tofu
Magdalena Nagler - foodmaniaNajbardziej popularnym i najczęściej wykorzystywanym produktem w kuchni wegańskiej jest tofu. Weganie wykorzystują je do przygotowania zarówno potraw wytrawnych, jak i słodkich. Coraz częściej możemy spotkać je na sklepowych półkach, coraz więcej pojawia się też eksperymentalnych przepisów z jego wykorzystaniem. Po tofu zaczynają sięgać również osoby, które niekoniecznie stronią od mięsa oraz produktów pochodzenia zwierzęcego, a to ze wzlędu na fakt, że jest ono bardzo wartościowe pod względem odżywczym, ale również daje wiele możliwości wykorzystania w przeróżnych potrawach.