Curry madras z pikantną ciecierzycą
TERRASANA POLANDRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): indyjska - hinduska
Użyte składniki: wegańskie
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, drożdże, pszenica, żyto
Składniki:
ciecierzyca w zalewie - 350 g
ostry sos sambak ulek (opcjonalnie) - 1 łyżka
Sos Curry Indian Madras - TERRASANA - 350 g
olej sezamowy - 1 łyżka
Dodatkowe informacje:
Nie masz ochoty na gotowanie, ale nadal chcesz przygotować szybkie indyjskie curry madras? Ten wegański przepis sprawi, że będziesz mieć je na stole w mgnieniu oka. Oprócz tego pysznego garnka z indyjskim sosem curry, prawdopodobnie masz już wszystkie inne składniki. Szybki przepis na curry z najwyższej półki. Nie lubisz ostrych przypraw lub chcesz zjeść curry z dziećmi? Wystarczy zastąpić sambal ulek papryką lub całkowicie z niego zrezygnować. Wegański sos madras curry ma już wiele własnego smaku. Więc wszystko na patelnię i smacznego!Sposób przygotowania:
Posiekaj cebulę. Drobno posiekaj pietruszkę.
Wlej olej sezamowy na patelnię. Krótko podsmażaj cebulę.
Dodaj ciecierzycę i sambal. Smaż na patelni przez 3-5 minut, aż ciecierzyca lekko się zrumieni.
W międzyczasie włóż naan do piekarnika i piecz zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Dodaj curry madras do ciecierzycy i delikatnie podgrzej.
Podawaj curry z chlebkiem naan
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.