Super szybki ramen miso
TERRASANA POLANDRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): indyjska - hinduska
Użyte składniki: wegańskie
Zawiera: gluten, soja, owies
Składniki:
ząbek czosnku - 2 szt.
imbir - kłącze - 1 cm
papryczka jalapeno - 1/2 szt.
cebula szalotka - 1 szt.
Sos Sojowy Tamari Łagodny Terrasana - 2 łyżki
Pasta Miso Genmai Terrasana - 1 łyżka
Makaron Ramen Terrasana - 1/2 opakowania
Seitan w sosie tamari - 100 g
cebula dymka - 1 szt.
dodatkowo potrzebny blender
Dodatkowe informacje:
Zupę ramen z makaronem można przygotować dosłownie w 10 minut. Wrzucasz bulion do blendera i gotujesz ramen przez 3 minuty. Łatwizna! Ale co to jest ramen? Ramen to popularna japońska zupa z makaronem. Rozgrzewająca i pełna smaku. Większość ludzi je ramen z makaronem instant. Nasz makaron ramen jest bardzo podobny do tego, ale nie jest wytwarzany z pszenicy, lecz z ryżu lub gryki. Nie zawiera więc glutenu! Czy chcesz aby ten przepis również był bezglutenowy? W takim razie zrezygnuj z seitanu.Sposób przygotowania:
Umieść wszystkie składniki bulionu (z wyjątkiem miso) w blenderze - wodę, czosnek, imbir, jalapeno, tamari, napój owsiany i zmiksuj.
Umieść bulion w rondlu, włóż do niego ramen i seitan, gotuj przez 3 minuty. W międzyczasie rozcieńcz pastę miso z niewielką ilością wody.
Drobno posiekaj dymkę.
Wyłącz ogień, gdy tylko makaron będzie gotowy. Następnie wlej miso do ramenu i mieszaj aż do rozpuszczenia.
Przełóż bulion i ramen do miski lub talerza. Udekoruj dymką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.