Indyjskie curry z seitanem
TERRASANA POLANDRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): indyjska - hinduska
Użyte składniki: wegańskie
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, strączkowe, drożdże, cytrusy, pszenica, żyto
Składniki:
czerwona papryka - 1 szt.
Seitan w sosie tamari Terrasana - 175 g
oliwa z oliwek - 1-2 łyżka
Sos Cuurry Indian Tikka Masala Terrasana - 350 g
orzechy nerkowca - 30 g
Chlebek Naan - 1 opakowanie
szpinak (opcjonalnie) - 200 g
ostry sos sambal ulek (opcjonalnie) - 1 łyżka
Dodatkowe informacje:
Czy chcesz, aby Twoje indyjskie curry było smaczne i wegańskie? To curry z seitanem, ciecierzycą i papryką jest najlepszym wyborem. Smaczne i pełne warzyw, pyszne z naan lub ryżem.Sposób przygotowania:
Wlej olej do woka lub patelni i smaż cebulę przez 2 minuty.
Dodaj paprykę i seitan, smaż przez kolejne 2 minuty.
Opcjonalnie: dodaj szpinak i mieszaj na małym ogniu.
Odcedź ciecierzycę. Dodaj sos curry i ciecierzycę, gotuj curry na wolnym ogniu przez 5-10 minut.
W międzyczasie ugotuj ryż i/lub upiecz naan w piekarniku zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Podziel curry na porcje do miseczek.
Udekoruj orzechami nerkowca i opcjonalnie sambalem.
Podawaj z ryżem i/lub naan.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.