Zupa miso z bezglutenowym makaronem i dynią
TERRASANA POLANDRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): indyjska - hinduska
Użyte składniki: wegańskie
Zawiera: soja, sezam
Składniki:
por - 1 szt.
dynia - 150 g
algi morskie suszone wakame - 1 garść
Pasta Miso Genmai Terrasana - 2 łyżki
Furikake (mieszanka sezamu i alg morskich) Terrasana - 2 łyżki
Makaron Ryżowy Razowy z Wakame Terrasana - 100 g
cebula - 1/2 szt.
olej - 1 łyżka
Dodatkowe informacje:
Odkryj naszą zupę miso, łączącą genmai miso, wakame i makaron z brązowego ryżu. Każda łyżka tego w 100 % wegańskiego dania przynosi pyszne smaki dla Twojego podniebienia. Idealna na chłodne wieczory lub deszczowe dni, ta zupa miso to kulinarne doświadczenie, którego nie można przegapić.Sposób przygotowania:
Pokrój warzywa w plasterki lub kostkę.
Postaw rondel na ogniu i dodaj łyżkę oleju, rozgrzej. Dodaj warzywa i smaż przez kilka minut.
Następnie dodaj 1 litr wody i wakame. Gotuj przez 20 minut na średnim ogniu.
W międzyczasie ugotuj bezglutenowy makaron na innej patelni.
Wlej trochę bulionu do miseczki, dodaj miso i mieszaj, aż miso się rozpuści. Dodaj do zupy i wyłącz ogień. Dobrze wymieszaj.
Uwaga: najlepiej nie dopuścić do zagotowania miso. Pozwoli to zachować jak najwięcej składników odżywczych.
Podziel zupę między dwie miski. Dopraw tamari.
Udekoruj furikake.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.